Περισσότεροι εκτοξευτές βομβίδων Μ-320 για τον Στρατό των ΗΠΑ

0
28

Μοιραστείτε το άρθρο

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ την Τρίτη, η Capco LLC ανέλαβε παραγγελία ύψους 33.6 εκατομμυρίων δολαρίων για να κατασκευάσει αριθμό εκτοξευτών βομβίδων των 40 mm M320 και M320A1 για λογαριασμό του Στρατού.

Μ-320 είναι η κωδικοποίηση που δίνει ο Αμερικανικός Στρατός στον μονόβολο εκτοξευτή βομβίδων των 40 mm που σχεδιάστηκε από την γερμανική εταιρία Heckler & Koch ως AG36 για το τυφέκιο εφόδου G-36. Το 2001 ο εκτοξευτής επελέγη ως αντικαταστάτης του παλαιμάχου Μ-203 σε αμερικανική υπηρεσία.

Τί φέρνει το 2020: Νέα όπλα και εξοπλισμός για τους Αμερικανούς στρατιώτες και Πεζοναύτες

Ο εκτοξευτής Μ-320 ζυγίζει 2.27 κιλά, είναι δηλαδή βαρύτερος κατά 900 γραμμάρια από τον εκτοξευτή που αντικαθιστά ωστόσο, ο ιδιαίτερος τρόπος που ανοίγει προς το πλάι αντί για ευθύγραμμα για την εισαγωγή της βομβίδας, τον καθιστά κατάλληλο για να βάλλει βομβίδες μεγαλύτερου μήκους με καλύτερα χαρακτηριστικά και καταστρεπτικότητα αλλά και μη-φονικά πυρομαχικά.

Επίσης, η βαρύτερη κάννη είναι πιο ανθεκτική κατά τη βολή χαρίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Οι πιέσεις που δέχονται τα υλικά, όπως η κάννη ενός πυροβόλου όπλου, τα καθιστούν με το χρόνο λιγότερο ακριβή κατά τη βολή.

O εκτοξευτής Μ-320 μπορεί να τοποθετηθεί ως εξάρτημα του τυφεκίου εφόδου κάτω από την κάννη του όπλου ή να συνδυαστεί με σύστημα χειρολαβής και αναδιπλούμενου κοντακίου. Επιπλέον, μαζί με τους εκτοξευτές ο Αμερικανικός Στρατός προμηθεύεται συσκευές σκόπευσης ημέρας/νυχτός (DNS) της εταιρίας Insight Technology, Inc και αποστασιόμετρο λέιζερ χειρός (LRF).

Μη-Επανδρωμένο Αεροσκάφος παρατήρησης που βάλλεται από εκτοξευτή των 40 mm δοκιμάζει ο Στρατός των ΗΠΑ

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com