Περού: σε προτεραιότητα η αγορά ανταλλακτικών για τα Mirage 2000

0
43

Μοιραστείτε το άρθρο

Το υπουργείο Άμυνας του Περού έχει εντάξει στη λίστα με τις κορυφαίες προτεραιότητες της Περουβιανής Αεροπορίας την απόκτηση ανταλλακτικών για τα μαχητικά Mirage 2000 .

Στην ίδια λίστα, σύμφωνα με το «Infodefensa», βρίσκεται ακόμα η αγορά υλικών για τη βελτίωση του επιπέδου υποστήριξης των αεροσκαφών. Το συνολικό κόστος των δύο προγραμμάτων εκτιμάται σε $2,8 εκατομμύρια.

Το Περού ήταν ο πρώτος χρήστης του Mirage 2000 στην αμερικανική ήπειρο και παραμένει ο μοναδικός, μετά την απόσυρση των Mirage 2000 της Βραζιλίας. Το ίδιο πραγματοποίησε διαγωνισμό στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και υπέγραψε την αγορά 26 μαχητικών, τον αριθμό των οποίων αργότερα επαναδιαπραγματεύθηκε και περιόρισε σε 12.

Τα περουβιανά Mirage 2000 αγοράστηκαν μαζί με ατρακτίδια στόχευσης ATLIS II και πυραύλους AS-30L για την προσβολή χερσαίων στόχων. Στα αεροσκάφη έχουν επίσης πιστοποιηθεί ισραηλινές κατευθυνόμενες βόμβες Lizard. Το 2009 υπογράφηκε συμφωνία αξίας $140 εκατ., που αφορούσε θέματα υποστήριξης και αντικατάστασης του συστήματος INS Uliss 52 από το Totem 3000.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com