Πιστοποιήθηκε και παραδόθηκε το πρώτο Super Hornet στους Blue Angels

0
22

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Boeing παρέδωσε το πρώτο F-18E Super Hornet στο ακροβατικό σμήνος του αμερικανικού Ναυτικού “Blue Angels”, όπως αναφέρθηκε στις 3 Ιουνίου 2020. Αυτό το Super Hornet θα επιχειρεί αρχικά ως αεροσκάφος δοκιμών.

Σε πρώτη φάση παραδόθηκε βαμμένο στη συνήθη γκρι απόχρωση του αμερικανικού Ναυτικού, ωστόσο σύντομα θα βαφτεί στην συνήθη εμφάνιση των Blue Angels όταν ολοκληρωθούν οι δοκιμές πτήσης. Η Boeing πρόκειται να παραδώσει συνολικά έντεκα Super Hornet (πιθανότατα εννέα F -18E και δύο F-18F) στους Blue Angels, με βάση τον αερονάσταθμο NAS Pensacola στην Φλόριντα εντός του 2020. Οι πρώτες επιδείξεις πτήσεων με τα καινούρια Super Hornet αναμένονται εντός του 2021.

Τα έντεκα Super Hornets θα αντικαταστήσουν τον τρέχοντα στόλο αεροσκαφών F-18C/D. Το καθένα θα τροποποιηθεί ελαφρώς με μια δεξαμενή λαδιού για το σύστημα παραγωγής καπνού κατά την διάρκεια επιδείξεων, ένα ειδικό σύστημα καυσίμου που επιτρέπει πτήσεις μεγαλύτερης διάρκειας με το αεροσκάφος ανάποδα, εξοπλισμό πλοήγησης συμβατό με πολιτικές προδιαγραφές, θέσεις ανάρτησης για κάμερες καταγραφής πλάνων καθώς και νέες ρυθμίσεις για το κέντρο βάρους του αεροσκάφους.

Κάθε αεροσκάφος θα μπορεί να επιστρέψει σε ενεργό μάχιμη υπηρεσία εντός 72 ωρών.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com