Προηγμένα σόναρ και περισκόπια της Thales για τα νέα υποβρύχια της Βρετανίας

0
83

Μοιραστείτε το άρθρο

Τη συλλογή Sonar 2076 επέλεξε το Βρετανικό Ναυτικό για τα νέα πυρηνικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων κλάσης “Dreadnought” που ναυπηγούνται από την BAE Systems.
To προηγμένο Sonar 2076 της Thales που εξοπλίζει επίσης τα υποβρύχια κλάσης “Trafalgar” και “Astute” είναι ένα τελευταίας γενιάς σύστημα ηχοεντοπισμού, οι αισθητήρες του οποίου περιτρέχουν την πλώρη και τα πλευρά του υποβρυχίου καθώς και τη συρόμενη κεραία ανίχνευσης. Το νέο σόναρ θα τοποθετηθεί και στα υπό ναυπήγηση HMS “Dreadnought”, “Valiant”, “Warspite” και “King George VI”.

Επιπλέον, μια αναβαθμισμένη έκδοση του ηλεκτρονικού περισκοπίου, γνωστού τώρα ως Combat System Mast έχει παραγγελθεί για τα 4 υποβρύχια. Τα νέα περισκόπια των “Dreadnought” θα συνδυάζουν ηλεκτρο-οπτικά συστήματα δευτέρας γενεάς, όπου θα συνυπάρχουν θερμικές κάμερες και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. Τα νέα συστήματα θα είναι μικρότερου όγκου παρουσιάζοντας μικρότερο και πιο δύσκολα εντοπίσιμο στόχο, όταν είναι σε ανάπτυξη.

Τα Dreadnoughts απειλούν να “βυθίσουν” τον αμυντικό προϋπολογισμό της Βρετανίας

To συνολικό ύψος της νέας παραγγελίας προς την Thales ανέρχεται σε 330 εκατομμύρια λίρες-Στερλίνες και είναι μέρος του πρόγράμματος επενδύσεων 31 δισεκατομμυρίων λιρών που κατευθύνει η Βρετανία για τα στρατηγικά πλοία πρώτης γραμμής.

Ο υπουργός Αμύνης του Ηνωμένου Βασιλείου, Jeremy Quin, δήλωσε: “τα νέας γενιάς σόναρ και αισθητήρες θα διασφαλίσουν πως τα βασικά μας μέσα πυρηνικής αποτροπής θα διατηρήσουν το πλεονέκτημα αθέατης προσέγγισης και δύσκολου εντοπισμού έναντι των αντιπάλων μας”.

Οι 5 προτεραιότητες του Βασιλικού Ναυτικού στην μετά Brexit εποχή

Τα νέα πυρηνικά υποβρύχια κλάσης “Dreadnought” ενσωματώνουν πολλές καινοτόμες τεχνολογίες και θα αναλάβουν την πρωτιά στον στόλο πυρηνικής αποτροπής του Βρετανικού Ναυτικού στα τέλη του 2030 αντικαθιστώντας την κλάση “Vanguard”.

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com