Προκεχωρημένη άσκηση πυρών Ταχέων Σκαφών “ΛΟΓΧΗ” – Commandos.gr

0
429

“Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω οτι τα πληρώματα των πλοίων της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών όπως και το σύνολο των πληρωμάτων των μονάδων του Αρχηγείου Στόλου θα επιτελέσουν στο ακέραιο την αποστολή τους εφόσον αυτό απαιτηθεί”. Πλοίαρχος Νεκτάριος Λυμπεράκης ΠΝ Διοικητής Διοίκησης Ταχέων Σκαφών.

Έξι πυραυλάκατοι τύπου ΛΑΣΚΟΣ και τύπου ΡΟΥΣΣΕΝ καταφθάνουν στα πεδία βολής ΥΔΡΑ και ΚΑΡΑΒΙΑ όπου ακολουθεί καταιγίδα πυρών. Τα πληρώματα των Ταχέων Σκαφών βρίσκονται σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας. Λίγες ώρες μετά τον απόπλου έρχονται αντιμέτωπα με εχθρικό αεροσκάφος το οποίο βάλλει εναντίον τους.

Από την Τρίτη 18 έως την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, διεξήχθη η προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας «ΛΟΓΧΗ» (προκεχωρημένη άσκηση πυρών), με τη συμμετοχή πλοίων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης καθώς και της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Σχετικά άρθρα

Αμυντικά νέαΔιοίκηση Ταχέων Σκαφών-ΔΤΣΝαυτικές ασκήσειςΠολεμικό Ναυτικό (ΠΝ)Σαλαμίς Φ/Γ (F-455)ΤΠΚΤΠΚ Υποπλοίαρχος ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ (P-70)ΤΠΚ Υποπλοίαρχος ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ (P-69)ΤΠΚ Υποπλοίαρχος ΡΟΥΣΣΕΝ (Ρ-67)

Το άρθρο το βρήκαμε στην σελίδα proelasi.org