Πρόγραμμα Αντικατάστασης του UH-60 Blackhawk: στον τελικό το V-280 Valor της Bell

0
29

Από τις πρώτες δοκιμές του V-280 “Valor” (φωτογραφία: Bell Textron)

Μοιραστείτε το άρθρο

Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρία Bell Textron Inc. επελέγη για να παρουσιάσει ένα λειτουργικό πρωτότυπο για την τελική φάση διαγωνισμού του προγράμματος αντικατάστασης του παλαιμάχου ελικοπτέρου UH-60 Blackhawk σε υπηρεσία στον στρατό των ΗΠΑ.

Η επιλογή εντάσσεται στην προ-τελευταία φάση επιλογής του προγράμματος FLRAA (Future Long-Range Assault Aircraft), όπως περιγράφεται το “Αεροσκάφος Εφόδου Μακράς Ακτίνας” σε μια προσπάθεια να δοθεί η ελευθερία στους ιδιωτικούς κατασκευαστές να περιλάβουν όσο περισσότερες καινοτομίες επιθυμούν.

Το πρόγραμμα FLRAA εκκίνησε το 2019, ως ένα από τα πέντε μέρη του μεγάλου προγράμματος Future Vertical Lift (FVL) που προβλέπει την αντικατάσταση όλων των εναερίων μέσων μεταφοράς και υποστήριξης του Στρατού των ΗΠΑ και του Σώματος Πεζοναυτών. Συγκεκριμένα, το JMR-Medium προέβλεπε την αντικατάσταση των ελικοπτέρων AH-64 Apache και UH-60 Blackhawk από ένα αεροσκάφος που θα τα ξεπερνούσε σε εμβέλεια και ισχύ. Το 2019 εξελίχθηκε στο πρόγραμμα FLRAA, που προβλέπει την εισαγωγή των νέων αεροσκαφών μεταφοράς σε υπηρεσία περί το 2030, όταν τα UH-60 θα έχουν συμπληρώσει ευδόκιμα 50 έτη υπηρεσίας.

Με την πρόκριση των προτάσεων των εταιριών Bell Textron και την κοινοπραξίας Boeing-Sikorsky το Αμερικανικό Πεντάγωνο αναμένεται να ξεκινήσει σειρά δοκιμών αξιολόγησης των πρωτοτύπων. Η επιλογή του νικητή αναμένεται να ανακοινωθεί στο τρίτο τρίμηνο του 2021.

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com