Πρώτη βολή πυραύλου ESSM από την εκσυγχρονισμένη Meko-200, HMAS Arunta

0
34

Μοιραστείτε το άρθρο

Μετά από 20 μήνες στο ναυπηγείο, η φρεγάτα HMAS Arunta, κλάσης ANZAC (Meko 200) του πολεμικού ναυτικού της Αυστραλίας πραγματοποίησε την πρώτη της εκτόξευση πυραύλου επΙφανείας-αέρος Evolved Sea Sparrow Missile (ESSM) ανοιχτά της δυτικής Αυστραλίας.

Εκτόξευση ESSM από την φρεγάτα HMAS Arunta (φωτογραφία: Βασιλικό Αυστραλιανό Ναυτικό)

Η φρεγάτα HMAS Arunta είναι το πρώτο πλοίο της κλάσης που υπεβλήθη στην Αναβάθμιση Ικανοτήτων Μέσης Ζωής ANZAC (Anzac Midlife Capability Assurance Program – AMCAP) στο Henderson της δυτικής ακτής της Αυστραλίας.

Η πραγματοποίηση της επιτυχημένης εκτόξευσης του πυραύλου ESSM από το νέο, αναβαθμισμένο σύνολο ηλεκτρονικού εξοπλισμού του προγράμματος AMCAP είναι ένα σημαντικό βήμα εμπρός για την επαύξηση των ικανοτήτων αντιαεροπορικού πολέμου. Το πρόγραμμα AMCAP ενισχύει τις ικανότητες αυτοπροστασίας, επικοινωνιών και διοίκησης/ελέγχου, είπε η υπουργός Αμύνης της Αυστραλίας Linda Reynolds.

Εκτόξευση ESSM από την φρεγάτα HMAS Arunta (φωτογραφία: Βασιλικό Αυστραλιανό Ναυτικό)

Αποδεικνύει επίσης την επιτυχία της συνεργασίας της κυβέρνησης της Αυστραλίας με τις ΒΑΕ Systems, SAAB Australia και Naval Ship Management Australia, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, πρόσθεσε η Reynolds.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ACMAP, αντικαταστάθηκε το παλιό ραντάρ έρευνας αέρος με το νέο CEAFAR L-band που χαρίζει μεγαλύτερη ακτίνα κάλυψης και θα αποτελεί τμήμα και των νέων φρεγατών κλάσης Hunter, που προορίζονται να αντικαταστήσουν τις ANZAC.

Πέραν του CEAFAR, στο πρόγραμμα αναβάθμισης περιλαμβανόταν η αναβάθμιση των συστημάτων εξαερισμού και αποβλήτων, βελτιώσεις στο σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης του πλοίου, αναβάθμιση των κινητήρων για επαύξηση της απόδοσης και λειτουργίας και εγκατάσταση νέων συστημάτων επικοινωνιών στη μορφή του SEA1442.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Φρεγάτες ANZAC για το ΠΝ. Ίσως η μόνη βιώσιμη και οικονομική λύση;

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com