Πρώτη εκτόξευση ΑΙΜ-9Χ με καθοδήγηση από ατρακτίδιο Legion

0
10

Μοιραστείτε το άρθρο

To ατρακτίδιο παθητικής έρευνας στο υπέρυθρο φάσμα κι ιχνηλάτισης Legion πέτυχε δυο σημαντικά ορόσημα πρόσφατα με δυο διαφορετικά αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη.

Το πρώτο ορόσημο έλαβε χώρα στις 8 Ιουλίου όταν ένα F-15C Eagle εκτόξευσε έναν πύραυλο AIM-9X χρησιμοποιώντας το ατρακτίδιο για την πρόσκτηση του στόχου. Το δεύτερο ορόσημο ήρθε πέντε ημέρες αργότερα, όταν ένα F-16 Fighting Falcon πέταξε στην πρώτη του επιχειρησιακή πτήση με το νέο ατρακτίδιο.

Οι δυνατότητες του Legion παρέχουν στον πιλότο έναν επιπλέον αισθητήρα ενσωματωμένο στο αεροσκάφος που δημιουργεί μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του χώρου μάχης. Με τη χρήση της αναζήτησης στο υπέρυθρο φάσμα, είναι σε θέση να εντοπίσει, να ιχνηλατίσει και να εμπλέξει εχθρικά αεροσκάφη σε ένα περιβάλλον με παρεμβολές ραντάρ, συμπεριλαμβανομένων και μαχητικών αεροσκαφών stealth που μπορεί να μην δύνανται να εντοπιστούν από παραδοσιακό ραντάρ.

Η πρόοδος του ατρακτιδίου υπήρξε διαφορετική από τις παραδοσιακές μεθόδους προμηθειών. Η προ-αναπτυξιακή δοκιμαστική φάση ξεκίνησε στις αρχές του 2019 και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 80% των δοκιμών που απαιτούνται προτού μπει στην επίσημη αναπτυξιακή δοκιμαστική φάση.

Αυτό επιτάχυνε σημαντικά τις δοκιμές ανάπτυξης και λειτουργίας, αφού κανονικά θα χρειαζόταν αρκετά χρόνια αλλά τώρα ο ίδιος χρόνος έχει μειωθεί σε 18 μήνες.

Μοιραστείτε το άρθρο

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com