Πρώτη εξαγωγική επιτυχία για το νέο κινέζικο «φτηνό» μαχητικό FTC-2000G

0
33

Μοιραστείτε το άρθρο

Η κινέζικη εταιρεία AVIC έχει πραγματοποιήσει την πρώτη εξαγωγική συμφωνία για πώληση του μαχητικού αεροσκάφους FTC-2000G σε χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η παραγγελία αποκαλύφθηκε σε μια δημοσίευση της κρατικής εφημερίδας Global Times που δημοσιεύτηκε και στον ιστότοπο του υπουργείου Άμυνας της Κίνας. Σύμφωνα με την δημοσίευση, η πρώτη παράδοση θα πραγματοποιηθεί το 2021, με όλα τα παραγγελθέντα αεροσκάφη να παραδίδονται εντός δύο ετών.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την αξία της συμφωνίας ή τον αριθμό των αεροσκαφών, αλλά ούτε και με το συνοδευτικό πακέτο οπλισμού. Η δε χώρα δεν κατονομάζεται, πλην όμως σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την Καμπότζη.

H συγκεκριμένη χώρα αν  και διαθέτει ήδη αεροσκάφη κινέζικης προέλευσης, εν τούτοις δεν διαθέτει καθόλου μαχητικά αεροσκάφη, συνεπώς πρόκειται για ένα άλμα ικανότητας για την Αεροπορία ςτης.

Το FTC-2000G βασίζεται στον προηγμένο μαχητικό FTC-2000. Έκανε τη δημόσια εμφάνισή του για πρώτη φορά ως στατικό έκθεμα στο Airshow China στο Zhuhai τον Νοέμβριο του 2018. Έχει επτά σημεία ανάρτησης οπλισμού σε σύγκριση με μόλις πέντε στο βασικό FTC-2000, το οποίο χαρακτηρίζεται JL-9 σε κινεζική υπηρεσία. Διαθέτει ένα εγχώριο κινητήρα Guizhou Liyang WP-13 με μετάκαυση.

Έχει παρουσιαστεί δε με μια σειρά από όπλα αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους, όπως ο πύραυλος αέρος-αέρος ημι-ενεργού καθοδόγησης SD-10 (η παραλλαγή εξαγωγής του PL- 12), ο πυραύλος εναντίον ραντάρ CM-102, και διάφορες κατευθυνόμενες και μη κατευθυνόμενες βόμβες.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com