Πρώτη πτήση του Ρ-3Β “152744” στο πλαίσιο της Επιχείρησης SEA GUARDIAN – Commandos.gr

0
50

Από Σάββας Δ. Βλάσσης, πηγή: doureios.com

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΝ, στις 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε πτήση του αεροσκάφους P-3B στο πλαίσιο συμμετοχής του Πολεμικού Ναυτικού στην Επιχείρηση SEA GUARDIAN του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύσεως των ιπτάμενων πληρωμάτων. H Επιχείρηση SEA GUARDIAN αφορά γενικότερα την ασφάλεια της ναυτιλίας στην Μεσόγειο και αποτελεί, μετά από απόφαση της Συνόδου του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο του 2016, μετεξέλιξη της Επιχειρήσεως ACTIVE ENDEAVOUR που είχε αυστηρώς αντιτρομοκρατικό χαρακτήρα.

Το “152744” απογειώθηκε από την Ελευσίνα το απόγευμα και πέταξε μέχρι την Λάρνακα Κύπρου, για να επιστρέψει στην βάση του έπειτα από σύντομη στάση. Τα δύο σκέλη της πτήσεως ήταν συνολικής διαρκείας 4,5 ωρών περίπου. Πρόκειται για ιστορική πτήση, μετά την απόδοσή του στην υπηρεσία στις 17 Μαΐου 2019.

Το Ρ-3Β χαρακτηρίζεται πλέον ως Αεροσκάφος Ναυτικής Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) και όχι Ναυτικής Συνεργασίας, κατόπιν σχετικής αποφάσεως του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου περί την χρησιμοποιούμενη ορολογία.

Σχετικά άρθρα

Active EndeavourNATOP-3 OrionP-3B OrionSEA GUARDIANΑμυντικά νέαΑΦΝΕΑΦΝΣΔιοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ)Μοίρα Αεροσκαφών Ναυτικού (ΜΑΝ)Νατοική ΆσκησηΠολεμικό Ναυτικό (ΠΝ)ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της “Commandos.grς” και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Το άρθρο το βρήκαμε στην σελίδα proelasi.org