Πρώτο Ισπανικό NH90 έρευνας και διάσωσης

0
29

Μοιραστείτε το άρθρο

Στις αρχές Μαρτίου του 2020, το πρώτο NH90 για την Αεροπορία Στρατού του ισπανικού Στρατού φωτογραφήθηκε στη Μασσαλία στο εργοστάσιο της Airbus Helicopters. Το συγκεκριμένο NH90, με γκρίζα μονόχρωμη παραλλαγή και με επισημάνσεις EdA (Αεροπορία Στρατού) και SAR, είναι έτοιμο τώρα να παραδοθεί στον χρήστη του.

Από τα είκοσι δυο NH90 στην τρέχουσα σειρά παραγωγής Phase Ι, έξι θα παραδοθούν στην ισπανική Αεροπορία Στρατού. Τον Δεκέμβριο του 2018, η ισπανική κυβέρνηση παρήγγειλε τη δεύτερη φάση του προγράμματος NH90, η οποία θα οδηγήσει στην κατασκευή 23 ελικοπτέρων NH90 από την Airbus Helicopters España (AHE) στις εγκαταστάσεις της στο Αλμπαθέτε, εκ των οποίων έξι θα παραδοθούν στην Αεροπορία Στρατού.

Τα νέας αυτά ΝΗ90 θα ενταχθούν οργανικά στην 803 Μοίρα Έρευνας και διάσωσης όπου σύμφωνα με το Scramble θα συνεπιχειρούν με τα υπάρχοντα AS332B Super Puma. Ήδη πραγματοποιούνται ή έχουν ολοκληρωθεί εργασίες κατασκευής νέων υποδομών, υποστέγων κι επεκτάσεις στην αεροπορική βάση που θα αποτελέσει την έδρα τους.

Σύμφωνα με το defensa.com η Αεροπορία Στρατού εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας και μίας δεύτερης μοίρας  με NH90 έρευνας και διάσωσης.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com