Πυραύλους αντι-ραντάρ AGM-88E AARGM αγοράζει το Αμερικανικό Ναυτικό

0
38

Μοιραστείτε το άρθρο

H εταιρία Alliant Techsystems Operations LLC, τμήμα της Northrop Grumman, ανέλαβε συμπληρωματικό συμβόλαιο ύψους 164.9 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την κατασκευή πυραύλων αντι-ραντάρ AGM-88 HARM (Advanced Anti-Radiation Guided Missiles -AARGM) πλήρους παραγωγής.

AGM-88E AARGM: έλεγχος τιμών

Το συμβόλαιο προβλέπει τη μετατροπή 253 πυραύλων Advanced Guided Missle-88B (High-Speed Anti-Radiation Missiles) σε AGM-88E AARGM για το Αμερικανικό Ναυτικό και 2 εκπαιδευτικούς πυραύλους CATM-120B/C για τη Γερμανία. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Alliant στο Northridge και στο Ridgecrest της Καλιφόρνια και θα ολοκληρωθούν ως τον Μάρτιο του 2023.

Οι πύραυλοι αντι-ραντάρ AGM-88E AARGM είναι κατευθυνόμενα βλήματα αέρος-εδάφους, μέσης ακτίνας δράσης. Πρωταρχική αποστολή τους είναι η καταστολή της εχθρικής αεράμυνας στοχεύοντας μονάδες εκπομπής ραδιο-κυμάτων (ραντάρ) υψηλής κινητικότητας και ικανότητας ταχείας απενεργοποίησης (shutdown capability).

Οι Ιταλοί εξαπέλυσαν τον AARGM! (Video)

O πύραυλος αυτός είναι η τελευταία και πιο προηγμένη έκδοση των βλημάτων αντι-ραντάρ και αποτελεί το ισχυρότερο όπλο στη φαρέτρα των μονάδων καταστολής αεράμυνας (SEAD). Οι αποστολές SEAD έχουν σκοπό να καταστρέψουν μονάδες πυρός ή κατεύθυνσης του δικτύου αεράμυνας του αντιπάλου ανοίγοντας το δρόμο για βομβαρδιστικά που θα διεισδύσουν και θα αποδιοργανώσουν την εχθρική άμυνα.

Το πρόγραμμα AARGM απέκτησε αρχική επιχειρησιακή ικανότητα τον Ιούλιο του 2012 και υπηρετεί σήμερα με τις αεροπορίες ναυτικού και πεζοναυτών των ΗΠΑ και τις πολεμικές αεροπορίες της Ιταλίας και Αυστραλίας. Είναι πιστοποιημένο σε αεροσκάφη F/A-18C/D Hornet, F/A-18E/F Super Hornet, EA-18G Growler και Tornado Electronic Combat and Reconnaissance (ECR).

Η Γερμανία αγοράζει πυραύλους AGM-88E AARGM, «έλεγχος τιμών»

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com