Πως το ΓΕΣ προνόησε για τη μακροχρόνια υποστήριξη των OH-58D Kiowa Warrior, ακόμη και πριν την παραλαβή τους

0
32

Μοιραστείτε το άρθρο

Πολλές φορές έχουμε επισημάνει ότι το ΓΕΣ καταβάλει προσπάθειες, ώστε τα ελικόπτερα αναγνωρίσεως OH-58D Kiowa Warrior να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα υποστήριξης για αρκετά χρόνια.

Κάτι τέτοιο φανερώνει και μια σειρά από επίσημα αμερικανικά έγγραφα, με τα οποία γίνεται γνωστό ότι στάλθηκαν τέσσερις διαφορετικές ειδοποιήσεις από την DSCA στο Κογκρέσο, το χρονικό διάστημα 2 Μαΐου – 5 Σεπτεμβρίου 2018, για «σκούπισμα» υλικών από τα αμερικανικά αποθέματα.

ΑΝΑΛΥΣΗ: To ψευδές δίλημμα “Εκσυγχρονισμός των AH-64A+” και “Μεταχειρισμένα OH-58D Kiowa Warrior”

Οι ειδοποιήσεις αφορούν «ανταλλακτικά και εξοπλισμό» και σημαντικό αριθμό συγκροτημάτων MMS, που σημαίνει ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών, ο οποίος θα κρατήσει τα ελικόπτερα ενεργά πολλά, πολλά χρόνια. Αντίστοιχες κινήσεις έχουν κάνει η Κροατία και η Τυνησία.

Προμήθεια OH-58D Kiowa Warrior, ένα εξαιρετικό case study που ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσουν ο ΕΣ και γενικά οι ΕΔ

Η Ελλάδα προχώρησε στην απόκτηση 70 OH-58D Kiowa Warrior από τις ΗΠΑ μέσω EDA, το σύνολο των οποίων έφθασε στη χώρα μας τον περασμένο Μάιο. Η επίσημη τελετή παραλαβής τους ακολούθησε στις 18 Ιουνίου 2019. Τα ελικόπτερα μπορούν να εξοπλιστούν με Κ/Β Hellfire, κάλαθους ρουκετών των 70mm ή ατρακτίδιο πολυβόλου των 12,7mm και αναμένεται να αξιοποιηθούν από την Αεροπορία Στρατού σε πληθώρα ρόλων, όπως επιτήρηση, αναγνώριση, κρούση και εκπαίδευση νεαρών χειριστών.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com