Πόσο θα κοστίσουν οι φρεγάτες Adelaide στη Χιλή (ή πόσο θα κόστιζαν αν τις έπαιρνε η Ελλάδα)

0
34

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Χιλή θα πρέπει να δαπανήσει περίπου $400 εκατ. για να αξιοποιήσει πλήρως τις δύο φρεγάτες Adelaide, που είναι έτοιμη να αγοράσει μεταχειρισμένες από την Αυστραλία.

Σύμφωνα με το «Defensa», το κόστος επιμερίζεται σε $200 εκατ. για τα πλοία και σε $200 εκατ. για υλικά υποστήριξης και τα όπλα τους: τους Α/Α πυραύλους SM-2 και ESSM και το αντιβληματικό σύστημα Phalanx. Να θυμίσουμε, η Αυστραλία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους SM-2 και τους ESSM στα νέα αντιτορπιλικά κλάσης Hobart και σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τα Phalanx στα LHD κλάσης Canberra. Με άλλα λόγια, η Χιλή χρειάζεται να αγοράσει τους SM-2/ESSM, αν και μέχρι τότε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους SM-1 των φρεγατών L, των πλοίων που θα αντικατασταθούν από τις αυστραλιανές φρεγάτες.

Η προμήθεια των Adelaide είναι το πρώτο βήμα για τον εκσυγχρονισμό του Χιλιανού Ναυτικού. Η επόμενη πρόσκληση θα είναι η εκκίνηση προγράμματος αγοράς καινούριων φρεγατών εκτοπίσματος 5.200t και μέγιστης ταχύτητας 28kn. Μεταξύ άλλων, υποψήφιες θα είναι η F-310 και η Type 31e.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com