Πόσο κόστισαν στην Ινδία οι τορπίλες Mk54 που θέλει και το ΠΝ για να εξοπλίσει τα Romeo;

0
26

Μοιραστείτε το άρθρο

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει εγκρίνει την πιθανή πώληση τορπιλών Mk54 στο Ινδικό Ναυτικό, με εκτιμώμενο κόστος $63 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τη σχετική ειδοποίηση της DSCA προς το Κογκρέσο, η ινδική κυβέρνηση έχει ζητήσει την αγορά 16 τορπιλών Mk54, 5 εκπαιδευτικών τορπιλών, λοιπά υλικά και υπηρεσίες. Οι τορπίλες προορίζονται για τα Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΦΝΣ) P-8I Poseidon, αλλά μπορούν να εξοπλίσουν ακόμα τα ινδικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αγορά 4 ελικοπτέρων MH-60R για το ΠΝ αντί 250 εκ. ευρώ, με μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής

Οι τορπίλες Mk54, για την ακρίβεια 30, συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο των μέχρι 7 «ελληνικών» MH-60R, την πιθανή πώληση των οποίων οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν στις 12 Ιουλίου 2019. Η Mk54 αξιοποιείται από πλοία επιφανείας, ελικόπτερα ή αεροπλάνα και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 40kn.

Έκτακτο: Έως 7 (!) ελικόπτερα MH-60R εγκρίνουν οι ΗΠΑ για πώληση στην Ελλάδα

Με δεύτερη ειδοποίηση προς το Κογκρέσο, η DSCΑ ενημερώνει αναφορικά με την πιθανή πώληση – ξανά στην Ινδία – 10 πυραύλων αέρος-επιφανείας AGM-84L Harpoon Block II. Το συνολικό κόστος του συγκεκριμένου προγράμματος εκτιμάται σε $92 εκατ. (!) και τα όπλα θα εξοπλίσουν (πάλι) τα P-8I Poseidon.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com