Πύραυλος David’s Sling του συστήματος Iron Dome έπεσε (κυριολεκτικά) στα χέρια των Ρώσων

0
31

Μοιραστείτε το άρθρο

Ένας προηγμένος ισραηλινός πυραύλος τύπου «David’s Sling (η Σφενδόνη του Δαυίδ)» έπεσε στα χέρια του ρωσικού στρατού και έχει ήδη μεταφερθεί στη Ρωσία για εξέταση, σύμφωνα με αναφορές σε τα ρωσικά και κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Ρουκέτες Hamas κατά Ισραήλ: Στο 86% η επιτυχής αναχαίτιση από το Iron Dome

Οι αναφορές αυτές υποστηρίζουν ότι ένας πυραύλος επιφανείας-αέρος, τον οποίο πυροδότησε το Ισραήλ τον περασμένο Ιούλιο για να αναχαιτίσει δύο πυραύλους της Συρίας που εκτοξεύτηκαν προς το ισραηλινό έδαφος, εντοπίστηκε από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις μετά την αποτυχία του να βρει τον στόχο του και να εκραγεί, πέφτοντας τελικά στο έδαφος.

Οι δε ρωσικές δυνάμεις κράτησαν την όλη υπόθεση μυστική, μέχρι τις πρόσφατες διαρροές στα εν λόγω ΜΜΕ.

Ο πύραυλος αυτός αναπτύχθηκε από αμερικανικές και ισραηλινές εταιρείες κι αποτελεί το βασικό όπλο του αντιαεροπορικού και αντιβαλλιστικού συστήματος Iron Dome, που είναι κι η βασική άμυνα του Ισραήλ ενάντια σε τυφλά χτυπήματα με «φτηνά» όπλα πυροβολικού όπως βλήματα πυροβολικού κι όλμων και μη κατευθυνόμενες ρουκέτες και βαλλιστικούς πύραυλους.

Η μελέτη του όπλου από την Ρωσία είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων πυραύλων ειδικά σχεδιασμένων να αντέχουν ή να ξεγελούν τον εν λόγω ισραηλινό πύραυλο. Αυτό με την σειρά του θα πρέπει να οδηγήσει το Ισραήλ στην ανάπτυξη νέων πυραύλων ανθεκτικών στα αντίμετρα αυτά.

Το Ισραήλ παρουσιάζει νέα έκδοση του Iron Dome

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com