Ρεκόρ εξοπλισμών και για τη Νότια Κορέα, ακολουθεί κατά πόδας την τοπική «κούρσα»

0
35

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Σεούλ επιδιώκει να δαπανήσει 50 τρισεκατομμύρια γουόν – περίπου 41,23 δισεκατομμύρια δολάρια – για την άμυνα το επόμενο έτος, σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Κούρσα εξοπλισμών η Ιαπωνία, κυριολεκτικά όμως: 50 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για 2020

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο ετήσιος αμυντικός προϋπολογισμός της Νότιας Κορέας θα ξεπεράσει το ποσό αυτό που σε τοπικό νόμισμα είναι πάνω από το «ψυχολογικό όριο» των 50 τρισεκατομμυρίων γουόν.

Το ζήτημα τώρα είναι στα χέρια της Εθνοσυνέλευσης που πρέπει να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου, που είναι αυξημένος κατά 7,4% σε σχέση με πέρυσι. Το υπουργείο σχεδιάζει να υποβάλει τον προϋπολογισμό για έγκριση αύριο Τρίτη.

Η Νότια Κορέα θα δαπανήσει άμεσα $239 δις για αμυντικό εξοπλισμό για να προστατευτεί από τους πυραύλους της Βόρειας Κορέας

Από το συνολικό ποσό, περίπου 16,69 τρις ​γουόν, δηλαδή 33,3%, θα διατεθούν για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας με την ανάπτυξη ή την αγορά όπλων υψηλής τεχνολογίας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό επί του προϋπολογισμού από τότε που ενέλαβε τις αμυντικές προμήθειες η DAPA το 2006.

Περίπου 6,21 τρισεκατομμύρια γουόν θα δαπανηθούν για την προμήθεια όπλων για την αντιμετώπιση πιθανών απειλών από όπλα μαζικής καταστροφής (ΟΜΚ). Η Σεούλ σχεδιάζει να αγοράσει κι άλλα πιο εξελιγμένα όπλα, μεταξύ των οποίων πυρομαχικά για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35A, εγχώριων τακτικών πυραύλων (KTSSM), υποβρυχίων κλάσης Chang Bogo-III και μεγάλων πυραύλων επιφανείας-επιφανείας (L-SAM).

Συγκεκριμένα, 27,1 δισεκατομμύρια γουόν θα διατεθούν για την ανάπτυξη βασικών τεχνολογιών για τη ναυπήγηση μίας νέας κλάσης μικρών αεροπλανοφόρων, που αναμένεται να επιχειρεί με μαχητικά αεροσκάφη F-35B.

Τρίτη πυραυλική δοκιμή για την Βόρεια Κορέα αυτή την εβδομάδα – ο Κιμ πιέζει “έμμεσα” ΗΠΑ και Νότια Κορέα

Περίπου 6.31 τρισεκατομμύρια γουόν θα διατεθούν για τη βελτίωση των τελευταίων εγχώριων τεχνολογιών της Νότιας Κορέας – συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών KF-X και των αρμάτων μάχης K2 Black Panther για την αμυντική μεταρρύθμιση που αποσκοπεί στην αναδιοργάνωση της συνολικής δομής του στρατού για την αντιμετώπιση του δημογραφικού γκρεμού της χώρας.

Συνολικά, 14,7 τρισεκατομμύρια γουόν από τα 16,69 τρισεκατομμύρια κέρδη που προβλέπονται για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας θα διατεθούν για την προμήθεια νέων όπλων. Τα υπόλοιπα 33,4612 τρισεκατομμύρια γουόν από τον συνολικό προϋπολογισμό για το 2020 θα δαπανηθούν για τα λειτουργικά έξοδα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Νότια Κορέα προχωράει στο επόμενο βήμα για απόκτηση αεροπλανοφόρου

Η αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού της κυβέρνησης θεωρείται ως προσπάθεια αντιμετώπισης των αυξανόμενων απειλών κατά της ασφάλειας από τις γειτονικές χώρες, κυρίως της Βόρειας Κορέας, η οποία διενήργησε πρόσφατα μια σειρά δοκιμών νέων όπλων.

Και στην απέναντι όχθη όμως, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε επιδιώκει την ταχεία αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού της χώρας, γεγονός που με την σειρά ωθεί τη Σεούλ για περαιτέρω ενίσχυση του δικού της αντίστοιχου προϋπολογισμού.

Ο Στρατός της Νότιας Κορέας σχεδιάζει να τοποθετήσει σε τροχιά πέντε στρατιωτικούς δορυφόρους έως το 2023 για να αυξήσει τις ικανότητες αναγνώρισης της χώρας. Η χώρα δεν διαθέτει αυτήν την στιγμή στρατιωτικούς δορυφόρους, αλλά η Ιαπωνία έχει οκτώ και η Κίνα πάνω από 30.

Η Νότια Κορέα «αγανάκτησε» με την Ινδονησία – ψάχνει νέο εταίρο για το KF-Χ

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com