ΣΔΙΕΠ: Διδάσκει στον αξιωματικό πως να σκέφτεται

0
51

Ημέρα του Αγίου Πνεύματος σήμερα και το ΓΕΣ παρουσιάζει ένα βίντεο – αφιέρωμα στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ), το think tank του Στρατού μας.

 

 

Ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Για μας στο Στρατό Ξηράς, η καλλιέργεια του πνεύματος, συνδέεται με τη στρατιωτική επιμόρφωση, η οποία ολοκληρώνεται στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ). Η Σχολή, αποτελεί το ανώτερο στρατιωτικό ίδρυμα κλαδικής εκπαίδευσης και δεξαμενή σκέψης και μελέτης (think tank) του Στρατού μας.

«ΕΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΙΚΗΣΑΙ»

Το έμβλημα της Σχολής απεικονίζει την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τον κάλαμο αριστερά, σύμβολο μελέτης και σπουδής, και το ξίφος δεξιά, σύμβολο ορμής και δυνάμεως, έχει δε γραμμένη τη ρήση “ΕΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΙΚΗΣΑΙ” η οποία ελήφθη από την ιστορία του Πλούταρχου και αναφέρεται στη μάχη της Ισσού. Το περίφημο ψηφιδωτό της Πομπηίας, στο οποίο απεικονίζεται η μάχη στην Ισσό (Νοέμβριος 333 π.Χ.).

Η παρεχόμενη στη Σχολή εκπαίδευση, στοχεύει στη διαμόρφωση πολυεπίπεδης αντίληψης της στρατιωτικής επιστήμης και τέχνης στους σπουδαστές. Όραμά της Σχολής είναι, οι νέοι αξιωματικοί ηγέτες, να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία ως Διοικητές και επιτελείς, στις προκλήσεις του σύγχρονου και του μελλοντικού, επιχειρησιακού πεδίου, με μοναδικό σκοπό τη Νίκη, σ’ όλες τις επάλξεις.

Η αποστολή της Σχολής είναι:

– Να παρέχει γενική εκπαίδευση στη στρατιωτική επιστήμη και τέχνη, με σκοπό να καταρτίζει αξιωματικούς επιτελείς και να προετοιμάζει διοικητές, ικανούς να χειρίζονται τα προβλήματα ενός σύγχρονου πολέμου, σύμφωνα με το ισχύον δόγμα του Στρατού Ξηράς.

– Να παρακολουθεί, μελετά, δοκιμάζει και προτείνει κάθε αναγκαία αναπροσαρμογή του ισχύοντος δόγματος του Στρατού Ξηράς.

– Να διεξάγει τις εισαγωγικές εξετάσεις για την ΑΔΙΣΠΟ

Η έδρα της Σχολής βρίσκεται στο στρατόπεδο “ΝΤΑΛΙΠΗ” στο Δήμο Καλαμαριάς (Θεσσαλονίκη) και στεγάζεται σε άρτιες εγκαταστάσεις που καλύπτουν όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις για την εύρυθμη λειτουργία της. Βρείτε περισσότερα, στην ιστοσελίδα της ΣΔΙΕΠ: https://sdiep.army.gr/

 

Source link