Σε υπηρεσία με Πεζικό και Ειδικές Δυνάμεις τα θερμικά σκοπευτικά τυφεκίου XACT – Commandos.gr

0
88

Η ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems ανακοίνωσε ότι δυο διαμορφώσεις της οικογενείας σκοπευτικών τυφεκίου XACT της εταιρείας εισήλθαν στην ενεργό υπηρεσία με τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF).

Προσφατα η εταιρεία επιλέχθηκε για να παρέχει εκατοντάδες από τα μη ψυχόμενα (uncooled) σκοπευτικά θερμικής απεικόνισης XACT th65 και XACT th64 για τους σκοπευτές ακριβείας του πεζικού και των ειδικών επιχειρήσεων των IDF. Πέρυσι, η Elbit Systems ανακοίνωσε οτι υπέγραψε την παράδοση 4800 σκοπευτικών τυφεκίου XACT th65 στον Στρατό της Αυστραλίας.

Με προσαρτώμενη ή μεμονωμένη διαμόρφωση, τα μικρόσωμα σκοπευτικά τυφεκίου XACT επιτρέπουν τις αποτελεσματικές επιχειρήσεις ημέρα και νύχτα. Διαθέτοντας εγχρωμη οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης, ικανότητες επεξεργασίας εικόνας και αλγόριθμο περιοχής ενδιαφέροντος, τα σκοπευτικά τυφεκίου XACT παρέχουν αποτελεσματική προσβολή στόχων ακόμα και υπό συνθήκες υποβαθμισμένης ορατότητας. Ενσωματώνοντας έναν μοναδικό αλγόριθμό βαθμονόμησης, τα σκοπευτικά τυφεκίου XACT ελαχιστοποιούν την ανάγκη για την σύγκληση ανομοιογένειας (NUC) ή την βαθμονόμηση με βάση κλείστρο επιτρέποντας έτσι τις συνεχόμενες και συστηματικές επιχειρήσεις. Η XATC th64 παρέχει αναγνώριση στόχου οχήματος από απόσταση 1100 μέτρων και αναγνώριση ανθρώπινου στόχου από απόσταση 600 μέτρων, ενώ η XATC th65 παρέχει την αναγνώριση οχήματος στόχου από τα 1250 μέτρα και αναγνώριση ανθρώπινου στόχου από τα 750 μέτρα. Και τα δύο σκοπευτικά βρίσκονται κλεισμένα μέσα σε ένα πλήρως αδιάβροχο μεταλλικό περίβλημα.

Ο Ελάντ Αχαρόνσον, γενικός διευθυντής τμήματος ISTAR της Elbit Systems, σχολίασε: “Από την έναρξη της παραγωγής τους πριν από λίγα χρόνια τα συστήματα XATC επιλέχθηκαν απο αρκετούς πελάτες. Η οικογένεια XATC είναι ένα καλό δείγμα των συνεχόμενων προσπαθειών μας να παραδώσουμε τεχνολογίες που επαυξάνουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της αποστολής”.

Elbit Systems XACT th64

Σχετικά άρθρα

Αμυντικά νέαΕξοπλισμοίΙσραήλ-ישראלΠεζικό (ΠΖ)ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της “Commandos.grς” και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Source link