Σημαντική εξέλιξη: Οι ΗΠΑ δεσμεύουν 440 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά των τουρκικών F-35

0
33

Μοιραστείτε το άρθρο

Φαίνεται ότι η απορία ως προς το πού θα καταλήξουν τα F-35 που είχε παραγγείλει η Τουρκία και βρίσκονταν ήδη σε προχωρημένο στάδιο συναρμολόγησης έφτασε στο τέλος της με την έντονη παραφιλολογία που έφτανε τα όρια της παραφροσύνης να δίνει την θέση της στην λογική και τις προφανείς επιλογές.

Οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες λοιπόν θα δεσμεύσουν 440 εκατομμύρια δολάρια από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για να αγοράσουν όλα τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 που είχε παραγγείλει η Τουρκία. Έτσι τουλάχιστον αναφέρει η εφημερίδα Dünya επικαλούμενη το σχέδιο προϋπολογισμού των ΗΠΑ για το 2020.

Οι ΗΠΑ θα δημιουργήσουν ένα ειδικό ταμείο στον προϋπολογισμό για την αγορά των αεροσκαφών. Η Τουρκία εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα αγοράσει το αεροσκάφος, σύμφωνα με συνέντευξή του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή τη Δευτέρα.

Η παραγωγή των παρτίδων (Lot) 12, 13 και 14 – που προορίζονταν για την Τουρκία – θα αποκτήσει προτεραιότητα στο χρονοδιάγραμμα κατασκευής και τα αεροσκάφη αυτά θα παραδοθεί στις Η.Π.Α., σύμφωνα με την Dünya.

Αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι τα αεροσκάφη θα απορροφηθούν από την αμερικανική Αεροπορία. Είναι πιθανόν να μεταβιβαστούν σε συμμαχικά κράτη μέσω χρηματοδότησης FMS. Ωστόσο η πιθανότητα να αφεθούν παρατημένα σε κάποια εγκατάσταση μακράς αποθήκευσης, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις, δεν υφίσταται πλέον.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com