ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο ΕΣ δρομολογεί την προμήθεια πυραύλων MILAN

0
25

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκηρύσσει διαγωνισμό ανάθεσης και εκτέλεσης σύμβασης για την προμήθεια 300 κατευθυνόμενων βλημάτων MILAN, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, με δημοσίευση διαγωνισμού και με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά.

Η προμήθεια εντάσσεται στο υποπρόγραμμα «Προμήθεια Κατευθυνόμενων Βλημάτων MILAN» του εγκεκριμένου από το ΣΑΓΕ Τριετούς Προγραμματισμού Εξοπλιστικών Δαπανών (ΤΠΕΔ) για τα έτη 2021-2023 και ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε €9 εκατομμύρια. Η χρηματοδότηση θα αρχίσει το 2021 ή εναλλακτικά το αντίστοιχο έτος εντός του οποίου θα καταστεί δυνατή η διάθεση των απαιτουμένων πιστώσεων για την υπογραφή της σύμβασης.

Η καταβολή των πιστώσεων ταξινομείται σε τρία έτη, με €3 εκατ. έκαστο. Κατά τον ίδιο τρόπο ταξινομείται η παράδοση των κατευθυνόμενων βλημάτων, σε τρία έτη, με παραλαβή 100 ανά έτος.

Το MILAN είναι ένας από τους κυριότερους τύπους αντιαρματικών πυραύλων του Ελληνικού Στρατού. Στις εκδόσεις που υπάρχουν στο ελληνικό οπλοστάσιο, το βεληνεκές του όπλου κυμαίνεται περίπου στα 2.000 μέτρα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com