Σκανδιναβικοί όλμοι για τον Στρατό των ΗΠΑ

0
19

Μοιραστείτε το άρθρο

Ο φινλανδικός όμιλος Patria Group μαζί με την νορβηγική Kongsberg Defence & Aerospace ανακοίνωσαν πως αναπτύσσουν ένα νέο σύστημα όλμων για λογαριασμό του αμερικανικού Στρατοιύ.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Patria, η φινλανδική εταιρεία ετοιμάζεται να αναπτύξει για την αμερικανική αγορά ένα σύστημα που θα συνδυάζει το σύστημα όλμου της Patria με τις κατασκευαστικές γνώσεις της Kongsberg και την εμπειρία της από την αμερικανική αγορά.

Covid-19 : Οι συνθήκες μεταθέτουν τον διαγωνισμό επαύξησης της φονικότητας των τεθωρακισμένων Stryker του Αμερικανικού Στρατού

O Στρατός των ΗΠΑ αναζητά αυτήν την περίοδο νέες λύσεις για να εφοδιάσει τις τεθωρακισμένες ταξιαρχίες του και τις ταξιαρχίες Stryker με μέσα εκτόξευσης αμέσων και εμμέσων πυρώνμε ακρίβεια και ταχύτητα. Τα συστήματα ζητείται να προσφέρουν προστασία στο πλήρωμα που χειρίζεται τα μέσα πυρός και το βάρος της εργασίας τους να είναι μειωμένο.

Στα τέλη του 2018, ο αμερικανικός στρατός έκανε μια έρευνα αγοράς για να εντοπίσει πηγές που θα ανέπτυσσαν και παρήγαγαν τον μελλοντικό όλμο σε πύργο εμμέσων πυρών (FIFT) και η Patria ανταποκρίθηκε με μια έκδοση του συστήματος Nemo που έχει αναπτύξει.

H Northrop Grumman επιλέχθηκε από τον Αμερικάνικό Στρατό για την ανάπτυξη αντιαεροπορικού όπλου laser για το Stryker

Προκειμένου να προωθηθεί στον αμερικανικό διαγωνισμό, η Patria ήρθε σε συμφωνία με την Kongsberg για να χρησιμοποιήσει την εργοστασιακή βάση της τελευταίας στο Johnstown, της Pennsylvania ως τόπο παραγωγής του πύργου όλμου Nemo. Η Kongsberg έχει μια δυναμική παρουσία στο Jοhnstown για πάνω από 10 χρόνια κατασκευάζοντας πάνω από 14,000 συστήματα μη επανδρωμένων πύργων MCT-30 για τα Stryker του αμερικανικού στρατού και το Σώμα Πεζοναυτών.

Το Nemo της Patria είναι ένα μη-επανδρωμένο σύστημα όλμου των 120mm σε θωρακισμένο πύργο ικανό για εξαπόλυση τόσο εμμέσων όσο και απευθείας πυρών. Ο Nemo μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει υπολογισμένη βολή στέλνοντας 6 βλήματα ταυτόχρονα στον ίδιο στόχο βάλλοντας σε διαφορετικούς χρόνους με διαφορετική τροχιά. Ο πύργος μπορεί να τοποθετηθεί σχετικά εύκολα σε τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα οχήματα καθώς και σε ναυτικά σκάφη.

Ο Αμερικάνικος στρατός αναβαθμίζει σημαντικά την ισχύ πυρός του Stryker

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com