Σπάνια ελαφριά θωρακισμένα οχήματα των ΗΠΑ εντοπίστηκαν στην Συρία – Commandos.gr

0
36

Σπάνια ελαφριά τεθωρακισμένα οχήματα των Ειδικών Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) εντοπίστηκαν κοντά στο Καμισλι, στην βορειοανατολική Συρία.

Ο λογαριασμός CNW στο twitter δημοσίευσε το Σάββατο βίντεο που δείχνει φάλαγγα οχημάτων των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ να κινείται κοντά στην βόρεια Συρία. Μέσα στην φάλαγγα εντοπίστηκαν σπάνια 6Χ6 θωρακισμένα οχήματα αυστριακής κατασκευής με την ονομασία Armored Ground Mobility System (AGMS).

Το AGMS είναι ένα εξάτροχο, ταχείας ανάπτυξης θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, που παρέχει ικανότητες βαρέων όπλων, βαλλιστική προστασία και αυξημένες επιλογές μεταφοράς για τις αποστολές ειδικών επιχειρήσεων (SOF). Αναπτύχθηκε έχοντας ως βάση το Pandur, το εξελιγμένο ελαφρά θωρακισμένο όχημα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 7 στρατιώτες καθώς και τους αρχηγό και οδηγό.

Τα οχήματα που εντοπίστηκαν στην Συρία, ήταν εξοπλισμένα με περίκλειστο θόλο αλεξίσφαιρου γυαλιού για τον οδηγό που προσφέρει επιπλέον προστασία και βελτιωμένη ορατότητα κατά τις επιχειρήσεις με ανοιχτή την θυρίδα.

Τα πρώτα οχήματα παραδόθηκαν στον Στρατό των ΗΠΑ τον Μάρτιο 2000. Πιστεύεται οτι η Δύναμη Δέλτα του Στρατού και το 75ο Σύνταγμα Ranger του Στρατού των ΗΠΑ έχουν παραλάβει συνολικά 20 οχήματα.

Σύμφωνα με τις υφιστάμενες πληροφορίες, σήμερα, η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ λειτουργεί 12 θωρακισμένα 6Χ6 οχήματα μεταφοράς προσωπικού AGMS που κατασκευάστηκαν απο την εταιρεία General Dynamics Land Systems. Τα οχήματα παρέχουν λύσεις φυσικής και ηλεκτρονικής προστασίας εναντίον των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, καθώς επίσης περιλαμβάνουν πολυβόλα 12,7 χλστ και ταχυεκτοξευτήρες βομβίδων των 40 χλστ για την παροχή πυρών υποστήριξης.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την Commandos.gr.

Σχετικά άρθρα

Αμυντικά νέαΕξοπλισμοίΗΠΑ-USAΣυρία-سوريا‎
ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της “Commandos.grς” και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Source link