Σπουδαία εξαγωγική επιτυχία της ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ και στρατηγική συμμαχία με την Elbit SA

0
41

Μοιραστείτε το άρθρο

Η ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ μέλος του ομίλου EFA Group ανακοίνωσε σήμερα σε επίσημη παρουσίαση στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, την κατακύρωση συμβολαίου ύψους $249 εκατ. για την προμήθεια διοπτρών νυκτερινής όρασης στους Αμερικανούς Πεζοναύτες για το πρόγραμμα Squad Binocular Night Vision Goggle (SBNVG), και αφορά την προμήθεια 14.000 διοπτρών τύπου NYX, με option απόκτησης συνολικά 37.000 σε βάθος 5ετίας.

Στην παρουσίαση βρέθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως αποτελεί εθνικό στοίχημα η αύξηση των εξαγωγών, ενώ αναφερόμενος στη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) με τις ΗΠΑ, σημείωσε πως η συμφωνία αποτελεί δεσμό δεκαετιών. Ο κ. Πάιτ επισήμανε την προσπάθεια για περαιτέρω εξέλιξη της ελληνοαμερικανικής συμμαχίας μέσω της (πρόσφατης) τροποποίησης της MDCA, ενώ αναφέρθηκε και στη συμφωνία αύξησης του διμερούς εμπορίου και των επενδύσεων, ιδιαίτερα σε τομείς υψηλής τεχνολογίας.

Η ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ συνεργάστηκε με την Harris Night Vision USA, που έχει εξαγοραστεί από την Elbit Systems of America, αναλαμβάνοντας υποκατασκευαστικό έργο και θα προμηθεύσει τον αμερικανό συνεργάτη της το νυχτερινής όρασης δίκυαλο NYX σε μορφή Semi Knock Down Kit, με την τελική συναρμολόγηση να πραγματοποιείται στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για την πρώτη εξαγωγική επιτυχία της ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ στις ΗΠΑ, με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Κρίστιαν Χατζημηνά να τονίζει πως η αγορά της Αμερικής, αποτελούσε πάγιο στόχο, που σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Η στρατηγική συμμαχία της ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ με την Elbit SA και το συμβόλαιο για το πρόγραμμα SBNVG, αποτελούν σημαντική επιτυχία και ορόσημο στην αμυντική συνεργασία και τις εξαγωγές μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com