Στα μπλε τα νέα MRAP της ΕΛ.ΑΣ. – έτοιμα να φύγουν για τον Έβρο!

0
50

Μοιραστείτε το άρθρο

Στην τελική ευθεία για την μεταφορά τους στον Έβρο βρίσκονται οι εργασίες στα νέα τεθωρακισμένα τροχοφόρα τύπου MRAP της ΕΛ.ΑΣ. αφού τα δυο πρώτα παραδόθηκαν με ολοκληρωμένο το σέρβις στα μηχανικά τους μέρη, το βάψιμο στα χρώματα της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τοποθέτηση των απαραίτητων παρελκόμενων, φάρους, ηχητικά, εγκατάσταση ασυρμάτου και βέβαια και τα διακριτικά σήματα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – POLICE» και τον θυρεό του σώματος.

Οι εργασίες του σέρβις ανατέθηκαν σε ιδιωτικό συνεργείο στο ελεύθερο εμπόριο, καθώς το τεχνικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. στερείται της απαραίτητης τεχνογνωσίας για την υποστήριξη του συγκεκριμένου οχήματος και του κινητήρα του. Ο οποίος κινητήρας ωστόσο είναι ένας συνήθης εμπορικών προδιαγραφών Cummins, πετρελαιοκίνητος, τετράχρονος turbo intercooled στα 6.700 κ.ε. απόδοσης 300 ίππων.

Ο κινητήρας αυτός είναι ευρέως διαδεδομένος κι εγκαταστημένος σε πληθώρα βαρέων οχημάτων πολιτικής χρήσης όπως φορτηγών και γαιωπροωθητών, συνεπώς ο προσπορισμός ανταλλακτικών και η τεχνική υποστήριξη θεωρείται εύκολη υπόθεση – με το αντίστοιχο κόστος βέβαια.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τα νέα οχήματα θα κατανεμηθούν οργανικά στις αστυνομικές διευθύνσεις του Έβρου και θα μοιραστούν στα τοπικά τμήματα Συνοριοφυλακής. Ήδη για τον σκοπό αυτό μετέβησαν στην Αθήνα Εβρίτες στελέχη της τοπικής Σ/Φ που έλαβαν εκπαίδευση τεχνική και μηχανοδήγησης στον τύπο και θα μεταφέρουν έπειτα σταδιακά τα οχήματα στην εν λόγω περιοχή.

Η μεταφορά τους θα γίνει με την χρήση αρματοφορέων και το πρώτο όχημα αναμένεται να μεταφερθεί στον Έβρο τις επόμενες ημέρες, πιθανόν μέχρι την Δευτέρα. Σταδιακά όσο ολοκληρώνονται οι εργασίες στα επόμενα, θα μεταφέρονται κι αυτά.

Σε πρώτη φάση άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις με τις επιδόσεις τους και την απόκριση του κινητήρα τους, αν και οπωσδήποτε όλα αυτά μένει να φανούν στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Έβρου, κυρίως όταν επικρατεί βροχερός καιρός με έντονη παρουσία λάσπης στο οδόστρωμα.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για την ολοκλήρωση της ένταξης ενός νέου ιδιαίτερου αποκτήματος στον στόλο οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. που ελπίζουμε ότι θα κάνει «απόσβεση» πολύ σύντομα!

(Φωτογραφία: Αναγνώστη μας)

 

Αποκλειστικές φωτό: Τyphoon GSS-300: Τα νέα οχήματα MRAP της… Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com