Στην τελική ευθεία η παραλαβή της πρώτης φρεγάτας κλάσης Admiral Gorshkov

0
43

Μοιραστείτε το άρθρο

Η νεώτερη φρεγάτα Admiral Kasatonov του Σχεδίου 22350, που είναι και το πρώτο πλοίο σειραϊκής παραγωγής της συγκεκριμένης κλάσης Admiral Gorshkov θα ξεκινήσει τις τελικές δοκιμές του κατασκευαστή στην Βαλτική Θάλασσα την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ρωσικού Ναυτικού πλοιάρχου Ιγκόρ Ντίγκαλο.

Κατά τη διάρκεια του τελικού σταδίου των δοκιμών των ναυπηγείων Severnaya, οι τεχνικοί θα ελέγξουν ορισμένα από τα συστήματα της φρεγάτας. Τον δε Σεπτέμβριο, το πλοίο θα ξεκινήσει τις κρατικές δοκιμές από το ρωσικό Ναυτικό.

Το πλήρωμα της φρεγάτας προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες για να ξεκινήσει τις δοκιμές του κατασκευαστή, κι από κοινού με την ομάδα παράδοσης των ναυπηγείων ελέγχουν τον εξοπλισμό του πλοίου και τον οπλισμό πριν αποπλεύσει η φρεγάτα, σύμφωνα πάντα με τον Ντίγκαλο που τόνισε ότι το πλήρωμα της φρεγάτας έχει υποβληθεί σε ενδελεχή εκπαίδευση στο ολοκληρωμένο κέντρο εκπαίδευσης του Ρωσικού Ναυτικού.

Η συγκεκριμένη φρεγάτα Admiral Kasatonov είναι το δεύτερο πλοίο του Σχεδίου 22350 που ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Severnaya (μέρος της κρατικής κοινοπραξίας United Shipbuilding Corporation). Η ναυπήγησή της ξεκίνησε στις 26 Νοεμβρίου 2009 και καθελκύστηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2014 με το πρώτο στάδιο δοκιμών των ναυπηγείων να πραγματοποιείται στα τέλη του 2018, ενώ η φρεγάτα πρόκειται να παραδοθεί στο ρωσικό Ναυτικό φέτος.

Το πρωτότυπο πλοίο της κλάσης, η Admiral Gorshkov, παραδόθηκε στο ρωσικό Ναυτικό το καλοκαίρι του 2018 και η ναυπήγηση δύο ακόμα φρεγάτων (Admiral Golovko και Admiral Isakov) βρίσκεται σε εξέλιξη στα εν λόγω ναυπηγεία.

Οι υπερσύγχρονες ρωσικές φρεγάτες που όταν παραδοθούν… δεν θα είναι πια υπερσύγχρονες.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com