Στρατός Ξηράς: «Σπάει» η ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου – Πότε θα καταταγούν όσοι δεν «χωράνε»

0
47

ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΡΒΥΛΑ

Στρατός Ξηράς: Τι θα γίνει με την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου. Πότε θα καταταγούν οι στρατεύσιμοι που δεν «χωράνε». Γιατί θέλουν όλοι να καταταγούν το Νοέμβριο.

Κάθε «ρεκόρ» σπάει η διάθεση κατάταξης στην ΕΣΣΟ Νοεμβρίου, για τον Στρατό Ξηράς, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα και έτσι ένα μέρος των στρατεύσιμων να καταταγεί τελικά το Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των στρατεύσιμων που επιθυμεί να καταταγεί το Νοέμβριο είναι διπλάσιος του συνηθισμένου, ενώ είναι μεγάλος και ο αριθμός των αιτήσεων για διακοπή των αναβολών. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η διαδικασία για να κάνει κάποιος αίτηση για αναβολή έχει απλοποιηθεί και μπορεί να γίνει και σε ένα ΚΕΠ.

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε πριν μερικές ημέρες και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όταν ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, ο οποίος επισήμανε ότι σ’ αυτή την ΕΣΣΟ «κατατάσσονται περισσότεροι απ’ όσους μπορεί να υποστηρίξει το Στράτευμα».

Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του 2019 άλλαξε το σύστημα κατάταξης στρατιωτών στον Στρατό Ξηράς. Ο αριθμός των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ)από έξι που ήταν μέχρι πρότινος έγινε τέσσερις κατ’ έτος (Φεβρουάριο, Μάιο, Αύγουστο, Νοέμβριο).

Παρά τα όσα έχουν ακουστεί ότι δεν υπάρχουν άρβυλα και στολές ώστε να καλυφθεί ο επιπλέον αριθμός των στρατεύσιμων, όπως γίνεται αντιληπτό το ζήτημα είναι «τεχνικό» παρά οτιδήποτε άλλο. Καθώς δεν είναι δυνατόν όλοι οι στρατεύσιμοι να επιλέγουν να υπηρετήσουν σε μία μόνο ΕΣΣΟ και οι υπόλοιπες σειρές να είναι ελλιπής.

Source link