Συμβόλαιο υποστήριξης παρεμβολέων AIDEWS της Τουρκικής Αεροπορίας

0
16

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανέθεσε στις 30 Οκτωβρίου σύμβαση αξίας $97.505.000 στην εταιρεία L3Harris Technologies για την υποστήριξη παρεμβολέων ALQ-211(V)4, ALQ-211(V)8 και ALQ-211(V)9 AIDEWS που έχουν αποκτήσει μια σειρά από ξένες χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, η σύμβαση αφορά συστήματα που βρίσκονται σε υπηρεσία με τη Χιλή, την Ινδία, το Ομάν, το Πακιστάν, την Πολωνία, το Ιράκ, το Μαρόκο και την Τουρκία. Οι εργασίες θα γίνουν στις ΗΠΑ και προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2025.

Στην περίπτωση της Τουρκίας, το σύστημα είναι εσωτερικά εγκατεστημένο στα τουρκικά μαχητικά F-16 Block 50+ και φέρεται εξωτερικά, σαν ατρακτίδιο, σε εκσυγχρονισμένα διθέσια F-16 Block 40/50.

Τουρκικό F-16D Block 50 με παρεμβολέα AN/ALQ-211(V)9 AIDEWS

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com