Συνεχίζονται οι εργασίες στο πρόγραμμα F-35 στην Ιταλία παρά το lockdown

0
34

Μοιραστείτε το άρθρο

Το lockdown που η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε τη Δευτέρα για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, δεν έχει επηρεάσει το πρόγραμμα του F-35.

Σύμφωνα με τη Lockheed Martin, έως και την ημέρα που ανακοινώθηκε το lockdown, οι εργαζόμενοί της συνέχιζαν να εργάζονται στην Ιταλία. Παρόλα αυτά, οποιοσδήποτε έχει πιθανώς εκτεθεί στον κορωνοϊό, υπάρχει οδηγία να εργάζεται από απόσταση.

Με τη σειρά του, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας παρακολουθεί τις πιθανές επιδράσεις της πανδημίας στις εφοδιαστικές αλυσίδες της πολεμικής βιομηχανίας, ειδικά του προγράμματος F-35, που στηρίζεται σε ένα παγκόσμιο δίκτυο προμηθευτών. «Μέχρι τώρα έχει υπάρξει μικρή αναστάτωση», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ντέιβιντ Νόρκιστ, «αλλά αν το φαινόμενο συνεχιστεί και επεκταθεί, τότε θα δούμε πιθανώς μερικά ζητήματα». Υπεύθυνη για το θέμα έχει οριστεί η υφυπουργός Άμυνας Έλλεν Λόρντ.

Ο κοροναϊός επηρεάζει το πρόγραμμα F-35 σε Ιταλία και Ιαπωνία

Όπως μεταδίδει το «Defense News», οι ΗΠΑ ανησυχούν για την εξάπλωση της ασθένειας στις συμμαχικές χώρες και προσπαθούν μελετήσουν τις δυνητικές συνέπειες. Στην περίπτωση της Ιταλίας, όπου υπάρχει γραμμή τελικής συναρμολόγησης και ελέγχου, εξετάζεται αν ο ρυθμός παραγωγής συνεχίζεται σύμφωνα με το πλάνο. Το ίδιο ερώτημα επαναλαμβάνεται για τις ιταλικές εταιρείες που κατασκευάζουν εξαρτήματα για το σύνολο των F-35.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com