Συνεχίζονται οι παραδόσεις των Θωρακισμένων Οχημάτων “Μερικής Προστασίας από Νάρκες” Μ4Κ στον Τουρκικό Στρατό

0
22

Μοιραστείτε το άρθρο

Μετά την παράδοση του πρωτοτύπου οχήματος Μ4Κ της τουρκικής εταιρίας MPG (Makina Produksiyon Grubu) στον Τουρκικό Στρατό και την πραγματοποίηση των απαραίτητων δοκιμών, παραδόθηκαν τα επόμενα 4 οχήματα μαζικής παραγωγής.

Το όχημα είναι ένα βαρύ φορτηγό γερανοφόρο όχημα 46 τόνων με κίνηση 8×8 κατάλληλο για την περισυλλογή βαρέων τροχοφόρων οχημάτων που υπηρετούν σε όλο και μεγαλύτερους αριθμούς στον Τουρκικό Στρατό.

Η ανάπτυξη του οχήματος έγινε από την MPG ποιυ εδρεύει στο Ικόνιο και το όχημα μπορεί να ανυψώσει και να ρυμουλκήσει τα οχήματα της σειράς KIRPI και BTR που υπηρετούν στις τάξεις του τουρκικού στρατού και στρατοχωροφυλακής. Ταυτόχρονα, έχει καμπίνα πληρώματος θωρακισμένη από απειλές φορητών όπλων και θραύσματα πυροβολικού ενώ χαρακτηρίζεται “μερικώς προστατευμένο από εκρήξεις ναρκών” (mine partial protected recovery vehicle) ή MPPRV. Η καμπίνα του πληρώματος παρέχει επίσης προστασία από στοιχεία ΡΒΧΠ και διαθέτει τηλεχειριζόμενο σταθμό πολυβόλου στην οροφή της για αυτοπροστασία.

Το τέλος ενός τουρκικού MRAP Kirpi

Η εταιρία αναφέρει πως άλλα πέντε οχήματα M4K πρόκειται να παραδοθούν σύντομα στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμες ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε δέκα οχήματα. Το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί μεταξύ των Τουρκικών Δυνάμεων και της εταιρίας MPG ανέρχεται σε 17.89 εκατομμύρια δολάρια και αφορά στην ανάπτυξη και παράδοση στις πρώτες 29 οχημάτων.

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com