Συνεχίζονται οι συζητήσεις Ρωσίας-Αιγύπτου για τον εξοπλισμό των Mistral

0
19

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Ρωσία και η Αίγυπτος εξακολουθούν να συζητούν για τον εξοπλισμό των δύο ελικοπτεροφόρων Mistral του Αιγυπτιακού Ναυτικού με ρωσικά συστήματα και επιθετικά ελικόπτερα Ka-52, δηλώνει ο Ντιμίτρι Σουγκάγιεφ.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας σε συνέντευξή του πριν την έναρξη της Διάσκεψης Ρωσία-Αφρική, που διοργανώνεται στις 23-24 Οκτωβρίου στο Σότσι, χαρακτήρισε την Αίγυπτο «ιδιαίτερα σημαντικό εταίρο» και ανέφερε ότι η ατζέντα περιλαμβάνει τον εφοδιασμό των δύο πλοίων με ρωσικά συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου και επικοινωνιών, Α/Α συστήματα και ελικόπτερα Ka-52.

Όπως μεταδίδει το «TASS», τα δύο Mistral είχαν ναυπηγηθεί για λογαριασμό του Ρωσικού Ναυτικού, αλλά κατέληξαν το 2016 στην Αίγυπτο. Τα δύο πλοία παραμένουν έκτοτε υποεξοπλισμένα και σχεδόν χωρίς οργανικά ελικόπτερα, όπως έχουν δείξει οι εικόνες από τις συνεκπαιδεύσεις του Αιγυπτιακού Ναυτικού με το Πολεμικό Ναυτικό, με τη στοιχειώδη Α/Α προστασία να παρέχεται από συστήματα V-SHORADS Avenger.

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com