Συστήματα παρακολούθησης της Elbit για τον Βρετανικό Στρατό

0
17

Το βρετανικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε πως ο Βρετανικός Στρατός θα επενδύσει ποσό 102 εκατομμυρίων λιρών (114.690.000 Ευρώ) για την ανάπτυξη ενός υψηλής απόδοσης συστήματος παρακολούθησης που θα επιτρέψει στους στρατιώτες πρώτης γραμμής να εντοπίζουν και να εμπλέκουν τον εχθρό μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Διόπτρες Νυχτός της Elbit επιλέγει ο Στρατός των ΗΠΑ

Το συμβόλαιο του βρετανικού Στρατού ανατέθηκε σύμφωνα με την ανακοίνωση στην εταιρεία Elbit Systems UK Ltd, θυγατρική της γνωστής ισραηλινής εταιρείας Elbit Systems, για να παραδώσει το υπερσύγχρονο σύστημα ‘αισθητήρας προς πυροβολητή’ δημιουργώντας 40 νέες θέσεις εργασίας για να μοιραστούν μεταξύ των κέντρων παραγωγής της στο Μπρίστολ και στο Σάντουιτς, στο ανατολικό Κεντ.

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Συντονισμού Πυρών Πεζικού (Dismounted Joint Fires Integrator – DJFI) χρησιμοποιεί τεχνολογία θερμικών οπτικών οργάνων τελευταίας γενιάς για να ενισχύσει την ικανότητα των στρατιωτών να εντοπίζουν και να αναγνωρίζουν τους στόχους τους στο πεδίο της μάχης. Στη συνέχεια παρέχει τις κρίσιμες πληροφορίες για την σκόπευση που θα επιτρέψουν την συγκέντρωση επί του στόχου ταχέως πυρός και με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ.

Το σύστημα αποτελείται από ένα απλό τάμπλετ που χρησιμοποιεί ειδικό λογισμικό και με τις πληροφορίες που συλλέγει στέλνει τάχιστα τα στοιχεία σε μονάδες πυροβολικού ή αεροσκάφη για να εμπλέξουν άμεσα τον στόχο, ενώ οι στρατιώτες που χειρίζονται τη συσκευή παραμάνουν υπό κάλυψη. Η Elbit Systems λέει πως το D-JFI προέρχεται από τη μακρά εμπειρία της εταιρείας στην παροχή ολοκληρωμένων συστημάτων μάχης για μικρές ομάδες πεζών στρατιωτών. Το σύστημα συνδυάζει αρκετά τεχνολογικά της συστήματα, όπως: το σύστημα διαχείρισης μάχης TORCH-XTM, το σύστημα ακριβούς εντοπισμού στόχων HattorixTM, το σύστημα ηλεκτρο-οπτικής αναγνώρισης CORAL Multi-Spectral για την πρόσκτηση στόχων με ακρίβεια μέρα ή νύχτα και το αποστασιόμετρο λέιζερ μακράς ακτίνας RattlerTM XR.

Μερικά βίντεο από το τι προσφέρει η ισραηλινή ELBIT στο θέμα της αεροπορικής εκπαίδευσης…

To Ολοκληρωμένο Σύστημα Συντονισμού Πυρών Πεζικού (D-JFI) θα επιτρέψει την ταχύτατη και με ασφάλεια μετάδοση πληροφοριών για τον στόχο μεταξύ των βρετανικών και συμμαχικών δυνάμεων επιτρέποντας τη γρήγορη και με ακρίβεια χρήση πυροβολικού και εγγύς αεροπορικής υποστήριξης.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com