ΣΧΑΛ: «Ημέρα Αλεξιπτωτιστή» για μικρούς και μεγάλους

0
36

ΣΧΑΛ Διοργάνωση «Ημέρας Αλεξιπτωτιστή»

Η ΣΧΑΛ άνοιξε τις πύλες της για τις οικογένειες των στελεχών του Στρατού Ξηράς προκειμένου να γνωρίσουν το στρατιωτικό περιβάλλον εργασίας.

 

Πως εκπαιδεύονται οι αλεξιπτωτιστές; Πόσο δύσκολο είναι να πηδήξεις με αλεξίπτωτο; Μπορώ κι εγώ να γίνω σαν τον μπαμπά μου; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που τα παιδιά του προσωπικού του Στρατού Ξηράς έθεσαν χθες στα στελέχη της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) που τους ενημέρωσαν για το δύσκολο έργο που επιτελούν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα.

Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο Αττικής άνοιξε τις πόρτες της και υποδέχτηκε περίπου 200 επισκέπτες μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά. Στελέχη της ΣΧΑΛ με απλά λόγια, παραδείγματα, και οπτικοακουστικό υλικό ενημέρωσαν μικρούς και μεγάλους για την εκπαίδευση των αλεξιπτωτιστών, τους έκαναν περιήγηση στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις αλεξιπτώτων στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης της Σχολής, ενώ οι μικροί επισκέπτες παρακολούθησαν την ιστορία των πλανητών σε φορητό πλανητάριο.

Με γνώμονα τη Μέριμνα για το προσωπικό, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σχεδιάζει, πραγματοποιεί και εγκρίνει δράσεις, που ως σκοπό έχουν τη γνωριμία από τις οικογένειες των στελεχών, του στρατιωτικού περιβάλλοντος εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, η Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων, διοργάνωσε για τα μέλη των οικογενειών του προσωπικού του Στρατού Ξηράς, την «Ημέρα Αλεξιπτωτιστή», στην έδρα της Σχολής Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο Αττικής.

 

Source link