Σωματική Αγωγή: Πρόκληση Σάλι | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

0
122

Όταν κυκλοφόρησε η ταινία «Σε 60 Δευτερόλεπτα» το 2000 ένα τραγούδι είχε ξεχωρίσει αρκετά, ήταν το τραγούδι «Flower» του γνωστού Αμερικανού καλλιτέχνη, κυρίου Ρίτσαρντ Χαλ, γνωστός ευρέως ως Moby. Αυτό γρήγορα έγινε από τα αγαπημένα τραγούδια των εκπαιδευτών των ενόπλων δυνάμεων στις ΗΠΑ για τιμωρίες. Τα μετέπειτα χρόνια αυτή η «παράδοση» βγήκε από τα στρατόπεδα και σιγά-σιγά έγινε μία παγκόσμια πρόκληση σωματικής άσκησης.

Πηγή: Military.com

Το τραγούδι έχει πάρει ένα πάρα πολύ παλιό αφρικανικό παιδικό τραγούδι και το έχει μετατρέψει σε κάτι πιο μοντέρνο. Ωστόσο, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η επανάληψη των φράσεων «Sally Up» (Σάλι επάνω) και «Sally Down» (Σάλι κάτω). Συνολικά στο τραγούδι αυτό επαναλαμβάνεται 30 φορές αλλά με διαφορετικές παύσεις ανάμεσα και συνολική διάρκεια 3.5 λεπτά. Έτσι το κάνει ιδανικό για τις βασικές ασκήσεις.

Πηγή: Military.com

Ναι, καλά καταλάβετε. Όταν ένας εκπαιδευτής δεν ήταν ικανοποιημένος από τους εκπαιδευόμενους έκανε το εξής (μερικοί το κάνουν μέχρι και σήμερα). Έβαζε στο μεγάφωνο στο κινητό του το τραγούδι να παίζει και κάθε φορά που οι εκπαιδευόμενοι άκουγαν «Sally Up» έπρεπε να σηκωθούν και κάθε φορά που άκουγαν «Sally Down» να κατέβουν. Οι δύο πιο συνηθισμένες ασκήσεις είναι κάμψεις, όπως βλέπετε στη συνέχεια από νεοσύλλεκτους στο πεζικό του στρατού ξηράς των ΗΠΑ το 2017.

Καθώς και σε πιο προχωρημένο επίπεδο, έλξεις σε μονόζυγο. Βλέπετε μία ομάδα από εν ενεργεία πεζοναυτές των ΗΠΑ που εκτελούν έλξεις με αυτή τη πρόκληση το 2018 παρακάτω.

Πιστέψτε μας, φαντάζει πιο εύκολο απ’ότι είναι. Το μυστικό που κάνει αυτή τη πρόκληση δύσκολη δεν είναι τόσο ο αριθμός των επαναλήψεων (30), όσο είναι οι παύσεις στο κάτω και άνω σημείο της άσκησης. Δοκιμάστε το και μόνοι σας και θα δείτε. Κάντε λίγο χώρο, βάλτε το παρακάτω τραγούδι να παίζει και δοκιμάστε το.

Source link