Σωματική Αγωγή: FBI πρόκληση #1

0
72

Πριν από καιρό είχαμε δημοσιεύσει το άρθρο μας «Αθλητικές Δοκιμασίες FBI» όπου εξηγούσαμε τη διαδικασία αξιολόγησης των υποψήφιων πρακτόρων στο FBI (Federal Bureau of Investigation, Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών). Το FBI όμως είναι μία τεράστια υπηρεσία και ανάμεσα στα άλλα διοργανώνει και κάποιες εκπαιδεύσεις για αστυνομικούς από όλο το κόσμο στο FBI National Academy (Εθνική Ακαδημία FBI) που έχει έδρα στο Κουάντικο της πολιτείας Βιρτζίνια στις ΗΠΑ. Η πρόκληση που θα δούμε είναι από εκεί.

Πηγή: FBI.gov

Η εκπαίδευση στο FBI National Academy, ή FBI NA για συντομία, έχει διάρκεια 10 εβδομάδες και έχει τόσο καθημερινή σωματική αγωγή, όσο και εβδομαδιαίες προκλήσεις για να αναγνωρίζονται οι καλύτεροι. Η πρώτη πρόκληση ονομάζεται κοροϊδευτικά «The Tin Man Trot» (Το κάλπασμα του Τενεκεδένιου Ανθρώπου) βάσει της γνωστής ταινίας και μυθιστορήματος «Ο Μάγος του Οζ», και της κακής φυσικής κατάστασης που υποθέτουν ότι έχουν οι εκπαιδευόμενοι.

Πηγή: Pinterest.com

Η πρόκληση είναι αρκετά απλή και θέτει τα όρια για όλη την υπόλοιπη διαδικασία. Είναι τρέξιμο γύρω από τις εγκαταστάσεις του FBI NA. Αυτό σημαίνει ένας γύρος συνολικού μήκους 1.7 μιλίων (2.7 χιλιομέτρων). Αλλά δεν είναι τόσο απλό καθώς υπάρχουν όρια τα οποία ορίζονται ανά μίλι. Δηλαδή, ο ελάχιστος χρόνος για τους άντρες είναι 10 λεπτά ανά μίλι, και για τις γυναίκες 11.5 λεπτά. Βλέπετε το σχετικό φυλλάδιο παρακάτω και ακολουθεί το ίδιο σε ελληνική απόδοση παρακάτω.

Πηγή: MOlivieriJr.wordpress.com


Πρόκληση #1 – Το κάλπασμα του Τενεκεδένιου Ανθρώπου

Ώρα & Σημείο: Συνάντηση στο στοίβο όχι αργότερα από τις 9:15 το πρωί για να υπάρχει χρόνος για ανακοινώσεις και δυναμικό ζέσταμα. Η πρόκληση ξεκινάει στις 9:30 το πρωί.

Περιγραφή: Είναι τρέξιμο 1.7 μιλίων (2.7 χιλιόμετρα) γύρω από τα κτίρια της Ακαδημίας του FBI (δείτε τη διαδρομή παρακάτω). Ο στόχος είναι να τρέξετε τη διαδρομή όσο πιο γρήγορα μπορείτε διατηρώντας ένα σταθερό ρυθμό. Απλό, αλλά όχι εύκολο.

Οδηγίες: Παρακαλούμε να κινείστε στα δεξία όσο τρέχετε στους δρόμους της Ακαδημίας. Ακουστικά/ωτοασπίδες ΔΕΝ επιτρέπονται. Νερό θα υπάρχει διαθέσιμο στο σημείο του ενός μιλίου. Σημείωση – Οποιοσδήποτε με χρόνο 1 μιλίου ≥ 10:00 (για άντρες) ή ≥ 11:30 (για γυναίκες) πρέπει να αναφερθεί στο Γραφείο Σωματικής Αγωγής όχι πριν από τις 9:30 το πρωί.


Πηγή: Military.com

Αυτή η πρόκληση γίνεται τη δεύτερη εβδομάδα και πάντα μπροστά από τους εκπαιδευόμενους τρέχουν οι εκπαιδευτές. Όσοι δε πιάνουν τα όρια απαγορεύεται να συμμετέχουν στις προκλήσεις που είναι τουλάχιστον ντροπιαστικό με δεδομένο ότι οι τάξεις αποτελούνται από αστυνομικούς από όλο το κόσμο και ο καθένας, θέλοντας ή μη, αντιπροσωπεύει τη χώρα του. Σίγουρα αρκετοί αναγνώστες μας έχουν ζήσει αυτή την εμπειρία και τους παροτρύνουμε να μοιραστούν την εμπειρία τους στα σχόλια του άρθρου. Όσο για τους υπόλοιπους, όπως λένε και οι εκπαιδευτές του FBI, «είναι απλό, αλλά όχι εύκολο». Δοκιμάστε το!

Πηγή: FBI.gov

Source link