Σύσκεψη για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στους εξομοιωτές – Commandos.gr

0
25

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Διοικητών/Διευθυντών των Κέντρων Προσομοίωσης και Εξομοίωσης των τριών Κλάδων (ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ) των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), υπό τον Υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή, στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του ΥΠΕΘΑ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, οι Διευθυντές των Κλάδων και των Διευθύνσεων Επιχειρήσεων, Εκπαίδευσης και Πληροφορικής των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας, Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των βέλτιστων πρακτικών και δυναμικών συνεργασιών που αναπτύσσουν οι Κλάδοι, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχόλιο: Το ζήτημα της διακλαδικότητας στην εκπαίδευση με τους εξομοιωτές είναι σημαντικό στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτήν την στιγμή και οι τρεις κλάδοι διαθέτουν συστήματα εξομοίωσης τα οποία όμως δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε διακλαδικές εκπαιδεύσεις. Οι πιλότοι αεροπλάνων, ελικοπτέρων, τα πληρώματα πλοίων και οι χειριστές επίγειων οπλικών συστημάτων (ραντάρ πυροβολικού, αντιαεροπορικά συστήματα, άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα, φορητού οπλισμού, αντιαρματικών κ.α.)  εκπαιδεύονται μεμονωμένα ή ομαδικά σε σενάρια που περιλαμβάνονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα άλλα όχι όλοι μαζί σε σενάρια διακλαδικής φύσης. Αυτήν την στιγμή, αυτό είναι το μέλλον, η διασύνδεση των συστημάτων εξομοίωσης όλων των κλάδων. Φυσικά, είναι ένα έργο το οποίο είναι πανάκριβο, αλλά με αυτήν την σύσκεψη το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κινείται προς την σωστή κατεύθυνση για την δημιουργία του αναγκαίου θεσμικού πλαισίου το οποίο θα οδηγήσει στη διακλαδικότητα των συστημάτων εξομοίωσης.

Σχετικά άρθρα

Αμυντικά νέαΕξομοιωτέςΚΕΞΠολεμική Αεροπορία (ΠΑ)Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ)Στρατός ΞηράςΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της “Commandos.grς” και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Το άρθρο το βρήκαμε στην σελίδα proelasi.org