Σύστημα Ελέγχου Πυρός των L3Harris Technologies και Vortex Optics για το νέας γενιάς όπλο ομάδας των 6.8 mm του Στρατού των ΗΠΑ

0
82

Μοιραστείτε το άρθρο

Σύμφωνα με τον ιστότοπο GOVTRIBE, που ειδικεύεται στη δημοσιοποίηση προκηρύξεων προγραμμάτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ και βοηθά ιδιώτες να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, ο Στρατός των ΗΠΑ επέλεξε στις 22 Απριλίου τις εταιρίες L3Harris Technologies και Vortex Optics για να αναπτύξουν ένα σύστημα ελέγχου πυρός για τα νέας γενιάς τυφέκιο και αυτόματο τυφέκιο (ελαφρύ πολυβόλο) ομάδας του πεζικού του (NGSW-R και NGSW-AR).

Τα νέα όπλα πεζικού των ΗΠΑ θα είναι εξοπλισμένα με βαλλιστικούς υπολογιστές!

O Στρατός των ΗΠΑ αναμένει την παράδοση των πρωτοτύπων των δύο όπλων των 6.8 mm εντός επτά μηνών από την οριστικοποίηση των συμβολαίων ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει περίπτωση να αποδώσει προγράμματα εν συνεχεία υποστήριξης αμέσως μετά την ολοκλήρωση των παραδόσεων χωρίς να ακολουθήσει νέος διαγωνισμός.

Το Σύστημα Ελέγχου Πυρός προορίζεται να βοηθά τον μελλοντικό πεζό μαχητή του Αμερικανικού Στρατού να βελτιώσει την ακρίβεια των πυρών του σε αποστάσεις 600 τουλάχιστον μέτρων. Η Vortex Optics ανακοίνωσε πως το όπλο υποστήριξης ομάδας της θα έχει ακρίβεια πυρών στα 1,000 τουλάχιστον μέτρα με χρήση ενσωματωμένου καταδείκτη λέιζερ και βαλλιστικού υπολογιστή.

Αυτό είναι το υποψήφιο τυφέκιο των 6,8mm της Textron για τις Αμερικανικές ΕΔ

Αυτή τη στιγμή αξιολογούνται για το πρόγραμμα NGSW-R τα MG6.8 & MCX SPEAR της SIG Sauer, RM277 της General Dynamics και το NGSWR-R από τις AAI/Textron Systems. Για τον Στρατό των ΗΠΑ πρόκειται για μια δέσμη προγραμμάτων που περιλαμβάνουν ένα τυφέκιο (NGSW-R) , ένα αυτόματο τυφέκιο υποστήριξης (NGSW-AR), σύστημα ελέγχου πυρός (NGSW-FC) και προηγμένη σειρά πυρομαχικών των 6.8 mm.

H νέα σειρά οπλισμού θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα σειρά τυφεκίων AR σε επίπεδο ομάδος και διμοιρίας ενώ η ενσωμάτωση προηγμένων ατομικών συστημάτων ελέγχου πυρός και πυρομαχικών θα επιτρέψει την εκπομπή πυρών με σημαντικά μεγαλύτερη εμβέλεια, ακρίβεια πυρός, αυξημένη φονικότητα εναντίον θωρακισμένων και αθωράκιστων στόχων, γρήγορη καταστροφή του στόχου, μείωση του χρόνου εμπλοκής, μειωμένη υπογραφή φλόγας/κρότου, βελτιωμένη ανάκρουση και κινητικότητα.

Νέες λεπτομέρειες για το επαναστατικό όπλο του Αμερικανικού Στρατού

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com