Τακτική χρήση φακού Κέλερ | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

0
75

Τη προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάσαμε τη «Τακτική χρήση φακού Χάρις». Μία εξέλιξη αυτής της τακτικής που πολλοί λίγοι όμως γνωρίζουν είναι η τακτική Κέλερ. Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε αυτή τη τακτική χρήσης φακού με δεδομένο ότι ήδη οι αναγνώστες γνωρίζουν όσα έχουμε περιγράψει στο άρθρο μας «Τακτική χρήση φακού Χάρις». Βλέπετε ακόμα μία φορά πως είναι η τακτική χρήση φακού του Χάρις παρακάτω.

Πηγή: RecoilWeb.com

Αυτή η σπάνια τακτική αναπτύχθηκε από τον Βαν Κέλερ, έναν μοτοσικλετιστή αστυνομικό του πολιτειακού αστυνομικού τμήματος της Τζώρτζα. Ουσιαστικά θα μπορούσε να τη περιγράψει κανείς ως μία ανεστραμμένη τακτική Χάρις. Ο λόγος είναι ότι τα χέρια μένουν ενωμένα με τους καρπούς αλλά από την επάνω πλευρά, και η λαβή στο φακό είναι ανάποδη από αυτή της τακτικής Χάρις. Η αιτία πίσω από αυτή τη τακτική ήταν η χρήση της με φακούς που έχουν το κουμπί ενεργοποίησης επάνω, και όχι στο πίσω μέρος τους. Βλέπετε πως φαίνεται αυτή η τακτική στη πράξη στις παρακάτω φωτογραφίες.

Πηγή: NWEnforcement.com

Τα πλεονεκτήματα της είναι τα ίδια με τακτική του Χάρις. Ωστόσο, έχει πολλά μειονεκτήματα που είναι και ο λόγος για τον οποίο δε τη χρησιμοποιούν πολλοί. Έχει όλα τα μειονεκτήματα της τακτικής Χάρις μαζί με τα εξής. Λειτουργεί μόνο με φακούς με το διακόπτη ενεργοποίησης στο επάνω μέρος. Δεύτερον, είναι μία πολύπλοκη κίνηση και στάση βολής που αφήνει πολλά περιθώρια για λάθη. Τρίτον, επιβαρύνει το χέρι με το όπλο καθώς το βάρος από το βοηθητικό χέρι και από το φακό βρίσκονται επάνω του. Για αυτούς τους λόγους δε θα τη δείτε σχεδόν ποτέ. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι χρήσιμο να τη γνωρίζουμε και να αντιλαμβανόμαστε γιατί είναι καλή, ή γιατί δεν είναι, ανάλογα τις περιστάσεις.

Πηγή: ShootingIllustrated.com

Source link