Τακτική χρήση φακού Πεζοναυτών | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

0
62

Οι πρεσβείες των ΗΠΑ ανά το κόσμο φυλάσσονται από στελέχη του Σώματος Πεζοναυτών (USMC) των Ενόπλων Δυνάμεων. Ιστορικά, αυτές οι ομάδες ασφαλείας ήταν εξοπλισμένες με μεγάλους μεταλλικούς φακούς που ενεργοποιούνται με κουμπί στο επάνω μέρος τους. Αυτό οδήγησε στην ανάπτυξη αυτής της τεχνικής κατά τη δεκαετία του 1980. Πλέον χρησιμοποιείται πολύ σπάνια αλλά είναι χρήσιμο να τη γνωρίζει κανείς.

Πηγή: Flickr.com/photos/statephotos

Πρακτικά, το βοηθητικό χέρι κρατάει το φακό από κάτω και έρχεται δίπλα από το χέρι με το όπλο, με τον αντίχειρα στο κουμπί ενεργοποίησης. Είναι σημαντικό η στεφάνη του φακού να ακουμπάει γερά επάνω στο χέρι που κρατάει το όπλο. Βλέπετε πως ακριβώς εκτελείται παρακάτω. Τα θετικά είναι η απλή δομή και κίνηση. Η ευθυγράμμιση του φωτός με τη κάννη του όπλου. Και η πολύ εύκολη χρήση της τεχνικής ακόμα και με μεγάλους φακούς που έχουν βάρος ανώτερο από τους μικρούς τακτικούς φακούς.

Πηγή: NWEnforcement.com

Αντίστοιχα, στα αρνητικά της τεχνικής είναι ότι το φως οδηγεί στο κέντρο του σκοπευτή. Ότι λειτουργεί μόνο με φακούς που έχουν το κουμπί ενεργοποίησης επάνω, και ότι είναι μία άβολη στάση για μεγάλα διαστήματα. Πέρα από αυτά, είναι μία χρήσιμη τακτική που έχει και αυτή τη θέση της στο οπλοστάσιο της μάχης σε χαμηλό φωτισμό.

Source link