Ταυτόχρονη ρίψη 40+40 αλεξιπτωτιστών κι από τις δυο θύρες του Α400Μ

0
25

Μοιραστείτε το άρθρο

Το τακτικό μεταφορικό αεροσκάφος νέας γενιάς Airbus A400M έχει ολοκληρώσει τη δοκιμή πτήσης πιστοποίησης για την ταυτόχρονη ρίψη 80 εξοπλισμένων αλεξιπτωτιστών (40 + 40) από τις δύο πλευρικές θύρες ταυτόχρονα σε μία και μόνο διέλευση. Οι δοκιμές διεξήχθησαν σε συντονισμό με τη γαλλική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών (DCA) μαζί με τις γαλλικές και βελγικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Στα πλαίσια της σειράς δοκιμών πτήσης, που πραγματοποιήθηκε στη ζώνη πτώσης Ger Azet στη νότια Γαλλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, ολοκληρώθηκε επιτυχώς και η δοκιμή πτήσης πιστοποίησης για την υποστήριξη ρίψης 58 αλεξιπτωτιστών από μια πλευρική πόρτα, που είναι και η μέγιστη δυνατότητα ρίψης του A400M από μία θύρα.

Αυτά τα σημαντικά ορόσημα ολοκληρώνουν τη αρχική δοκιμαστική φάση πιστοποίησης της ικανότητας ρίψης αλεξιπτωτιστών από το A400M, ενώ εκκρεμεί η ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων πιστοποίησης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 και ανοίγει το δρόμο για την ταυτόχρονη ρίψη μέχρι 116 αλεξιπτωτιστών και την πιστοποίηση για διακλαδικές επιχειρήσεις .

Σύμφωνα με την εταιρεία, μετά από 9 δοκιμαστικές πτήσεις και συνολικά 564 άλματα, η ολοκλήρωση της σειράς δοκιμών αποτελεί μια πολύ σύνθετη άσκηση που διεξήχθη μαζί με τους πελάτες του Α400M και δείχνει την εμπιστοσύνη στο αεροσκάφος και τις υψηλότερες απαιτήσεις ασφαλείας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com