Τα νέα ελβετικά μαχητικά θα κοστίσουν συνολικά €16,7 δις! (των φρονίμων τα παιδιά)

0
18

Μοιραστείτε το άρθρο

Το νέο μαχητικό αεροσκάφος θα κοστίσει στην Ελβετία συνολικά €16,7 δις ή 18 δις ελβετικά φράγκα, ποσό που καλύπτει το κόστος αγοράς αλλά και χρήσης.

Το νούμερο, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «SonntagsZeitung», αποτελεί εκτίμηση του ελβετικού υπουργείου Άμυνας και έχει επιβεβαιωθεί από το ομοσπονδιακό γραφείο προμηθειών.

Air2030: Στην τελική ευθεία ο ελβετικός διαγωνισμός για νέο μαχητικό αεροσκάφος

Η Ελβετία θέλει μέχρι 40 καινούργια αεροσκάφη, τα οποία θα απαιτήσουν €5,58 δις (6 δις ελβετικά φράγκα) για την αγορά τους, με τα υπόλοιπα χρήματα (€11,15 δις ή 12 δις ελβετικά φράγκα) να κατευθύνονται στην υποστήριξή τους, όσο αυτά παραμείνουν σε υπηρεσία. Ως παράδειγμα χρησιμοποιήθηκε το F/A-18C/D, που υπηρετεί στην Ελβετική Αεροπορία τα τελευταία 20 χρόνια. Πρόκειται ωστόσο για εκτιμήσεις, αφού πρέπει να γίνει γνωστός ο τύπος και ο αριθμός των αεροσκαφών, ώστε να υπάρξουν πιο ακριβείς υπολογισμοί.

Ο κορωνοϊός καθυστερεί το πρόγραμμα νέου μαχητικού αεροσκάφους της Ελβετίας

Η Ελβετία αναμένεται να αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενό της μαχητικό στις αρχές του 2021. Υποψήφια αεροσκάφη είναι τα Eurofighter, F/A-18E/F Super Hornet, F-35A και Rafale.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com