Τα νέα πολεμικά πλοία της Ρωσίας θα φέρουν υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Zircon

0
19

Μοιραστείτε το άρθρο

Όλα τα νέας ναυπήγησης πολεμικά πλοία του ρωσικού στόλου θα φέρουν τους υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Zircon, δήλωσε στους δημοσιογράφους την περασμένη Δευτέρα (9 Δεκεμβρίου) ο πρόεδρος του Ηνωμένου Οργανισμού Ναυπηγήσεων, Αλεξέι Ραχμάνωφ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον επανεξοπλισμό πλοίων του ρωσικού ναυτικού με σύγχρονους πυραύλους Kalibr και Zircon, ο Ραχμάνωφ απάντησε πως όλα τα νέα Σχέδια ναυπηγήσεων χρησιμοποιούν την ίδια ομοιόμορφη υποδοχή για εκτοξευτές πυραύλων όπως τους προαναφερθέντες. Ως προς την ερώτηση για το αν ισχύει το ίδιο και για παλιότερα πλοία που υπηρετούν ήδη, απάντησε πως η πιστοποίησή τους δεν θα ενείχε ενδεχομένως απαγορευτικό κόστος αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τον εξοπλισμό πλοίων που βαίνουν στο τέλος του επιχειρησιακού τους βίου με πυραύλους τελευταίας τεχνολογίας “καθώς αυτό θα επιβάρυνε το ναυτικό περιττό κόστος και εργασίες”. Ο υπουργός Άμυνας, Σρεγκέι Σοϊγκού, με τη σειρά του σε ανακοίνωση την ίδια μέρα προανήγγειλε την αύξηση των πλοίων του ρωσικού ναυτικού που θα είναι ικανά να φέρουν υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους.

Ο υπερ-υπερηχητικός πύραυλος Ζircon

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς το έθνος στην Ρωσική Ομοσπονδιακή Συνέλευση στις 20 Φεβρουαρίου πως οι εργασίες στο πρόγραμμα των πυραύλων Zircon συνεχίζονται κανονικά. Ο υπερ-υπερηχητικός πύραυλος Zircon είναι ικανός για πτήση με ταχύτητα 9 μαχ σε αποστάσεις πέραν των 1,000  χιλιομέτρων ενώ αναφέρεται πως κανένα αντιαεροπορικό σύστημα που υπηρετεί σήμερα δεν μπορεί να τον αναχαιτίσει.

Προγούμενη πληροφόρηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS ανέφερε πως τα προηγούμενα τρία χρόνια πάνω από δέκα δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων Zircon έχουν λάβει χώρα εναντίον στόχων στη θάλασσα και στην ξηρά από αποστάσεις “αρκετών εκατοντάδων” χιλιομέτρων.

Σήμερα, τα πλοία του ρωσικού ναυτικού χρησιμοποιούν πυραύλους cruise τύπου Kalibr και Oniks και πολλές από τις κύριες μονάδες αναμένεται να επανεξοπλιστούν με τον νέο πύραυλο Zircon. Ήδη, ο υφυπουργός Άμυνας, Αλεξέι Κριβορούτσκο ανέφερε το όνομα της φρεγάτας “στρατάρχης Σαπόζνικωφ” ως το πρώτο πλοίο που εκτελούνται εργασίες επανεξοπλισμού με τον νέο πύραυλο καθώς και το πυρηνικό υποβρύχιο “Ιρκούτσκ” (Project 949A), ενώ ο πρόεδρος Πούτιν είχε αναφερθεί στην κορβέτα “Gremyashchiy”.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com