Τα πρώτα ρουμανικά Piranha V παραδίδονται «σύντομα»

0
9

Τα πρώτα 36 τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα Piranha V θα μπορούσαν να παραδοθούν επιτέλους στον Ρουμανικό Στρατό τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Ρουμάνου υπουργού Άμυνας Nicolae Ciuca στο Facebook στις 5 Οκτωβρίου, τα οχήματα θα ενταχθούν σε υπηρεσία σύντομα, αφού περάσουν τις απαραίτητες δοκιμές. Η Ρουμανία υπέγραψε την αγορά 227 Piranha V στις 12 Ιανουαρίου 2018 και τα 197 από τα οχήματα θα κατασκευαστούν από την εγχώρια βιομηχανία. Τα Piranha V αποκτούνται έναντι €895 εκατομμυρίων.

Η Ρουμανία υπέγραψε συμβόλαιο για 227 Piranha V

Τα πρώτα 8 Piranha V έφτασαν στη Ρουμανία το τέταρτο τρίμηνο του 2018 και πήραν μέρος στη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Δεκεμβρίου 2018. Όμως το πρόγραμμα συνάντησε σημαντικές καθυστερήσεις και έως τώρα δεν βρίσκεται σε υπηρεσία κανένα από τα οχήματα. Στο μήνυμά του, ο Ciuca εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η δεύτερη παρτίδα Piranha V θα παραληφθεί σε λιγότερο από ένα έτος και ότι το πρόγραμμα θα επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Η Ρουμανία παρουσίασε δημόσια τα πρώτα Piranha V

Ο Ciuca ανακοίνωσε ακόμα ότι πριν εκπνεύσει το 2020 θα έχουν παραδοθεί άλλα δύο μαχητικά F-16, καθώς επίσης 200 φορτηγά οχήματα διαφορετικών διαμορφώσεων. Τέλος, σημείωσε ότι οι πρώτοι Πολλαπλοί Εκτοξευτές Πυραύλων (ΠΕΠ) HIMARS θα παραληφθούν στις αρχές του 2021.

 

Η νέα «Πτήση» 05, ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com