Τα Σκόπια έχουν επιλέξει την προμήθεια 151+98 στρατιωτικών οχημάτων JLTV

0
38

Μοιραστείτε το άρθρο

Το υπουργείο Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας πρόκειται σύντομα να υπογράψει συμβόλαιο για την απόκτηση στρατιωτικών οχημάτων JLTV από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το «Balkan Security Network», η γειτονική χώρα προτίθεται να προμηθευτεί 151 JLTV μέχρι το 2024 και άλλα 98 οχήματα τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τα JLTV θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, ως φορείς Α/Τ πυραύλων και με την απόκτησή τους θα περάσει το σύνολο των αρμάτων μάχης T-72 σε καθεστώς εφεδρείας.

Το JLTV έχει επίσης επιλεγεί από άλλες δύο χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, το Μαυροβούνιο και τη Σλοβενία. Το υπουργείο Άμυνας του Μαυροβουνίου έχει παραγγείλει 67 οχήματα, εκ των οποίων τα πρώτα 20 αναμένεται να παραδοθούν το β΄ εξάμηνο του επόμενου έτους. Το κόστος των οχημάτων ανέρχεται σε $36,2 εκατομμύρια. Η Σλοβενία έχει επιλέξει την αγορά 38 JLTV, ορισμένα από τα οποία θα εξοπλιστούν με τον ισραηλινό A/T πύραυλο SPIKE LR. Το εκτιμώμενο κόστος για τη Σλοβενία θα φθάσει τα €15,7 εκατ. άνευ ΦΠΑ, στο οποίο πρέπει να προστεθούν €11,3 εκατ. για RWS οπλισμού M153 της Kongsberg.

Τα Σκόπια θα προμηθευτούν τεθωρακισμένα οχήματα από τις ΗΠΑ

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com