«Τα Su-35 μπορεί να φέρουν ρωσική τεχνολογία στο TF-X»

0
49

Μοιραστείτε το άρθρο

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Τούρκων και Ρώσων αξιωματούχων γύρω από την πιθανή απόκτηση του ρωσικού μαχητικού Su-35 για την Τουρκική Αεροπορία θα μπορούσε να συνοδευτεί από κάποια μεταφορά τεχνολογίας στο εγχώριο TF-X.

Σύμφωνα με το «Defense News», η Τουρκία «αγωνίζεται» να σχεδιάσει και να αναπτύξει το εθνικό μαχητικό 5ης γενιάς, αλλά ορισμένοι στόχοι, όπως η πρώτη πτήση το 2023, χαρακτηρίζονται ως μη ρεαλιστικοί. Έτσι, ελπίζεται ότι μια συμφωνία για το Su-35 θα μπορούσε να φέρει βοήθεια και στο TF-X.

Daily Sabah: Τουρκία & Ρωσία είναι κοντά σε συμφωνία για 36 Su-35!

Με βάση το δημοσίευμα, η συμφωνία για το Su-35 «δεν φαίνεται να είναι αρκετά μακριά» και οι διμερείς συζητήσεις εμφανίζονται να «έχουν σχετικά ωριμάσει». Η Τουρκία θα μπορούσε να αγοράσει μέχρι 48 Su-35, με το ενδεικτικό κόστος ανά μαχητικό να είναι μεταξύ 50 και 70 εκατ. δολάρια.

Αυτή θα μπορούσε να είναι η δεύτερη σημαντική αγορά οπλικού συστήματος για την Άγκυρα από τη Μόσχα, μετά τα Α/Α συστήματα S-400. Τα τελευταία αποκτήθηκαν έναντι $2,5 δις με δάνειο. Αφότου η Τουρκία προχώρησε στην παραλαβή των S-400, οι ΗΠΑ ανέστειλαν την τουρκική συμμετοχή στην κοινοπραξία κατασκευής του «αόρατου» μαχητικού F-35.

Στο τεύχος μας ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 που κυκλοφορεί την Παρασκευή 1-11 περιλαμβάνεται ένα μεγάλο αφιέρωμα στην τριάδα ρωσικών μαχητικών Su-57, Su-35S και Su-30SM με όλες τις πρόσφατες στο πλαίσιο της κάλυψης της MAKS 2019.

 

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com