Τεχνική τραβήγματος όπλου «βρυκόλακας» | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

0
76

Η κεκαλυμμένη οπλοφορία έχει αρκετά μειονεκτήματα σε σχέση με την εμφανή αναφορικά με τις απαιτήσεις σε πιο δύσκολες τεχνικές χειρισμού του όπλου. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι το ίδιο εύκολο να τραβάμε απλά το πιστόλι από τη θήκη του με το να πρέπει να το αποκαλύψουμε, και έπειτα να το τραβήξουμε γρήγορα και με ασφάλεια. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μία πολύ διαδεδομένη τεχνική που αφορά τους οπλοφόρους που φέρουν τα όπλα τους κρυμμένα κάτω από κάποιο ρούχο στο πλάι.

Πηγή: GunBelts.com

Στο άρθρο μας «Πατέντα Μάχης: Πανωφόρι για οπλοφόρους» είχαμε δει τόσο τη πιο διαδεδομένη τεχνική τραβήγματος όπλου για αυτή τη περίπτωση, όσο και μία πατέντα για να τη βελτιώσουμε περαιτέρω. Παρ’όλα αυτά, δεν είναι η μοναδική τεχνική και έτσι εδώ βλέπετε τη τεχνική του «βρυκόλακα».

Πηγή: YouTube.com/watch?v=tmUj2775o1M

Σε αντίθεση με τη τεχνική όπου σπρώχνουμε προς τα πίσω το ρούχο-πανωφόρι με το βασικό μας χέρι και έπειτα μεταβαίνουμε στη λαβή και τράβηγμα του όπλου, εδώ χρησιμοποιούμε το βοηθητικό μας χέρι για να τραβήξει από την αντίθετη πλευρά το ρούχο-πανωφόρι μας φέρνοντας το εμπρός, κοντά στο πρόσωπο μας. Κάτι που θυμίζει το πως οι βρυκόλακες στις ταινίες σηκώνουν τις κάπες τους. Από εκεί έχει πάρει η τεχνική το όνομα της. Έπειτα εφόσον με αυτό το τρόπο έχουμε αποκαλύψει το όπλο μας, κάνουμε μία σωστή λαβή και τράβηγμα του όπλου με το βασικό μας χέρι.

Πηγή: TacticalRifleman.com

Το πλεονέκτημα της τεχνικής είναι ότι μπορεί να γίνει πιο γρήγορα και χωρίς να χρειάζεται το βασικό μας χέρι να κάνει όλη του δουλειά (αποκάλυψη και τράβηγμα). Ωστόσο, έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα και αυτό είναι ότι λειτουργεί μόνο με πανωφόρια που είναι ανοικτά εμπρός (παρεμπιπτόντως, το ίδιο μειονέκτημα έχει και η άλλη τεχνική που είχαμε δείξει). Εάν δε την εκτελέσει σωστά κανείς μπορεί επίσης προσωρινά να του περιορίσει το οπτικό πεδίο. Ωστόσο, εάν εκτελεστεί σωστά αυτός ο περιορισμός είναι τόσο στιγμιαίος που το κάνει πρακτικά ασήμαντο. Κλείνουμε με ένα σύντομο βίντεο από την Αμερικανική εταιρία Tactical Rifleman, με τον εν αποστρατεία Navy SEAL και πλέον εκπαιδευτή ένοπλης μάχης, κύριο Τζέισον, με παραπάνω από 20 έτη πολεμικής εμπειρίας που κάνει επίδειξη της συγκεκριμένης τεχνικής.

Source link