Τι συμβαίνει με τις μεταθέσεις του Στρατού Ξηράς;

0
61

μεταθέσεις

Το ΓΕΣ είναι από τα επιτελεία που και γρήγορο ήταν ανέκαθεν αλλά και εξαιρετικά τυπικό στους χρόνους του σχετικά με την ανακοίνωση των τακτικών μεταθέσεων.

Οι μεταθέσεις των στελεχών έχουν να κάνουν με τις ζωές τόσο των ίδιων των στελεχών αλλά και με εκείνες των οικογενειών τους και αυτό από μόνο του είναι κίνητρο για εκείνους τους στρατιωτικούς που ασχολούνται με το θέμα για να είναι και τυπικοί αλλά και γρήγοροι.

Οι μεταθέσεις των στελεχών έχουν τελευταίο υπογράφοντα, κατ’ εμάς κακώς, την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Αυτό συμβαίνει λόγω της μεταπολιτευτικής τακτικής για τον περιορισμό των εξουσιών της στρατιωτικής ηγεσίας.

Παρά το γεγονός πως το δημοκρατικό πολίτευμα δεν κινδυνεύει πια, οι μεταθέσεις των στελεχών συνεχίζουν να είναι αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης αλλά και “εργαλείο” πίεσης στην εκάστοτε στρατιωτική ηγεσία από τους πολιτικούς προϊσταμένους της, κεκαλυμμένα και απροκάλυπτα.

Η παρούσα κυβέρνηση που έχει δείξει και αποδείξει την ευαισθησία της σε θέματα κοινωνικής ισότητας (σύμφωνα συμβίωσης, σεξουαλική απελευθέρωση, δικαιώματα προσφύγων, κλπ) έχει ξεχάσει να ρίξει μια ματιά σε μια επαγγελματική και κοινωνική ομάδα Ελλήνων πολιτών οι οποίοι προσφέρουν πολλά και λαμβάνουν αδιαφορία και “φτύσιμο” πολλές φορές.

Έτσι το να καθυστερεί η πολιτική ηγεσία την υπογραφή των μεταθέσεων με προσχήματα που δεν πείθουν ούτε τους ανόητους, φανερώνει άλλα κίνητρα. Ποιά είναι αυτά; Δεν έχουμε μαντικές ικανότητες για να γνωρίζουμε.

Πάντως, διάφοροι τιμητές και δήθεν προστάτες των “πτωχών και αδυνάτων” που ενδιαφέρονται σφόδρα για το στρατιωτικό προσωπικό, ρίχνουν την ευθύνη στο ΓΕΣ για την καθυστέρηση αυτή.

Το κοινό τους, επειδή πιθανόν δε γνωρίζει καλά τις διαδικασίες, συμπράττει και τα χώνει στη στρατιωτική Ιεραρχία.

Μήπως το ΓΕΣ θα πρέπει να οργανώσει μια εκστρατεία ενημέρωσης – εκπαίδευσης των στελεχών όλων των κλιμακίων για να γνωρίσουν τις διαδικασίες και να (ξανά)μάθουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους;

Source link