Τουρκικά Εξοπλισμένα Μη-Επανδρωμένα Αεροσκάφη για το Αζερμπαϊτζάν;

0
13

Μοιραστείτε το άρθρο

Όπως δήλωσε ο υπουργός Αμύνης της χώρας, το Αζερμπαϊτζάν σχεδιάζει να αποκτήσει αριθμό Μη-Επανδρωμένων Αεροσκαφών τουρκικής κατασκευής. Στη δήλωση αυτή προέβη ο Αζέρος υπουργός Zakir Hasanov από την Άγκυρα κατά την διάρκεια επίσκεψής του στις 22 Ιουνίου.

Πρόσφατα, το Κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν ψήφισε υπέρ της λήψης δανείου από την Τουρκία για να αποκτήσει τουρκικά οπλικά συστήματα. Ο υπουργός δεν αποκάλυψε τον αριθμό ή τον τύπο των Μη-Επανδρωμένων Αεροσκαφών που θα προμηθευτεί η χώρα του από την Τουρκία αλλά το πιθανότερο είναι να αναφέρεται σε ΜΕΑ τύπου Bayraktar TB2.

Το Αζερμπαϊτζάν επιδεικνύει τα ισραηλινά Heron 900 και Harop

Πρόκειται για Μέσου Ύψους-Μακράς Ακτίνας ΜΕΑ που προορίζονται για αποστολές αναγνώρισης, συλλογής πληροφοριών ενώ πρόσφατα παρουσιάστηκε και έκδοση ναυτικής περιπολίας.

Η Τουρκία έχει εξάγει το Bayraktar TB2 στην Ουκρανία και στο Κατάρ ενώ το αεροσκάφος έχει επιβεβαιωμένα χρησιμοποιηθεί και από τους αντιμαχομένους στη Λιβύη. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν το ΜΕΑ κατά των Κούρδων στο έδαφος της Τουρκίας, του Ιράκ και της Συρίας.

Το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί τους Αρμένιους για παραβιάσεις της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Το Αζερμπαϊτζάν σκοπεύει να αποκτήσει τα Bayraktar TB2 για να αποκτήσει το πλεονέκτημα έναντι της Αρμενίας στην διαφιλονικούμενη περιοχή του Nagorno-Karabakh όπου επικρατεί μια εύθραυστη εκεχειρία. Η Τουρκία που συνορεύει με την Αρμενία, υποστηρίζει σταθερά το Αεζερμπαϊτζάν στην διένεξη που μαίνεται από το 1988.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com