Τουρκικοί τηλεχειριζόμενοι σταθμοί οπλισμού για το ναυτικό του Μπαχρέιν

0
20

Μοιραστείτε το άρθρο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής εταιρίας ASELSAN, το βασιλικό πολεμικό ναυτικό του Μπαχρέιν πρόκειται να προμηθευτεί άγνωστη ποσότητα από τηλεχειριζόμενους σταθμούς οπλιμού (Remote-controled Weapons Station-RWS).

Η Aselsan αναφέρει επιδόσεις ρεκόρ για το 2019

Αν και δεν παρέχονται άλλες πληροφορίες για την προμήθεια, η ASELSAN στην ανακοίνωσή της έδωσε την παραπάνω φωτογραφία που εμφανίζει τον τηλεχειριζόμενο πύργο SMASH για ναυτικές εφαρμογές τοποθετημένο σε περιπολικό σκάφος τουρκικής σχεδίασης MRTP 33.

Το ναυτικό του Κατάρ είναι το μόνο που έχει εξοπλιστεί με τον πύργο SMASH της τουρκικής ASELSAN, εξοπλίζοντάς τον με διπλής τροφοδοσίας πυροβόλο Bushmaster II των 30 mm. Ωστόσο, ο πύργος της φωτογραφίας φαίνεται διαφορετικής διαμόρφωσης, φέροντας πυροβόλο των 25 mm και διαφορετικό σύστημα ηλεκτρο-οπτικής σκόπευσης.

Πύργος αντιαεροπορικής και αντιβληματικής άμυνας πλοίων GÖKDENİZ της ASELSAN. Αποτελεί τελευταία ανάπτυξη της εταιρίας και από τα μεγαλύτερα “εθνικά” επιτεύγματα, παρά την σατανική του ομοιότητα με τον πύργο Millenium της γερμανικής Rheinmetall σε μια πιο χονδροκομμένη έκδοση 2 πυροβόλων. Το ίδιο σύστημα προσφέρεται και επί τεθωρακισμένου οχήματος ACV-S ως όχημα παροχής αντιαεροπορικής προστασίας σε τεθωρακισμένες φάλαγγες (φωτογραφία via savunmas anayist)

Η ASELSAN ειδιεκεύεται στην κατασκευή μη επανδρωμένων πύργων που λειτουργούν με τηλεχειρισμό ξεκινώντας από φορείς πολυβόλων για οχήματα μάχης και εξελισσόμενη σταθερά σε πύργους με πυροβόλα ως 35 mm. Ο σταθμός SMASH είναι πλήρως σταθεροποιημένος και μπορεί να εμπλέξει στόχους στη θάλασσα ενώ το ηλεκτρο-οπτικό σύστημα σκόπευσης προβάλει εικόνα και στοιχεία υπολογισμού της απόστασης και της κατάστασης του στόχου σε οθόνη εντός του θαλάμου διακυβέρνησης του πλοίου.

Το Μπαχρέιν διατηρεί ένα μικρή αλλά σύγχρονη ναυτική δύναμη με μια φρεγάτα O.H. Perry αμερικανικής κατασκευής, 6 περιπολικά πλοία και πυραυλακάτους γερμανικής προέλευσης και 8 ακόμα ταχέα σκάφη άνω των 35 μέτρων που μπορούν να τοποθετηθούν οι σταθμοί οπλισμού της ASELSAN.

O Τουρκικός Στρατός εκσυγχρονίζει τα ΤΟΜΠ ACV-15 έναντι $151 εκ.

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com