Το Αμερικανικό Ναυτικό έφτασε τα 300 πλοία για πρώτη φορά μετά το 2002

0
2

Μοιραστείτε το άρθρο

Στις 26 Ιουνίου το Αμερικανικό Ναυτικό παρέλαβε το LCS κλάσης Independence «USS Oakland» (LCS 24) και έφτασε τα 300 πολεμικά πλοία για πρώτη φορά μετά το 2002.

Το «USS Oakland» είναι το 22ο LCS που μεταβιβάζεται στο Αμερικανικό Ναυτικό και το 12ο κλάσης Independence. Το πρόγραμμα LCS περιλαμβάνει δύο εκδόσεις, την κλάση Freedom και την κλάση Independence, που αναπτύχθηκαν και κατασκευάζονται από τις εταιρείες Marinette Marine και Austal USA αντίστοιχα.

Η παραλαβή του πλοίου, που θα ενταχθεί επίσημα στη δύναμη του Ναυτικού του χρόνου, έγινε στις εγκαταστάσεις της Austal USA στο Μομπάιλ, στην Αλαμπάμα, και ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα LCS, Πλοίαρχος Mike Taylor, ανέφερε: «Είναι μια μεγάλη ημέρα για το Ναυτικό και τη χώρα μας. Αυτό το πλοίο θα παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της εθνικής μας μελλοντικής ναυτικής στρατηγικής».

Το μελλοντικό «USS Oakland» είναι το τρίτο LCS που παραδίδεται στο Αμερικανικό Ναυτικό μέσα στο 2020, μετά τα μελλοντικά «USS St. Louis» (LCS 19) και το μελλοντικό «USS Kansas City» (LCS 22). Μέχρι την εκπνοή του έτους προγραμματίζεται επιπλέον η παραλαβή των LCS «USS Minneapolis St. Paul» (LCS 21) και «USS Mobile» (LCS 26).

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com